Vlaamse Tafeltennisliga

BK ABCDE

De reglementering betreffende de gekwalificeerde spelers voor de Belgische Kampioenschappen voor klassementen (A, B, C, D en E- spelers en speelsters) werd door de KBTTB gewijzigd. Er wordt niet meer gewerkt via automatische plaatsen per provincie, maar de vleugel zelf staat in voor het systeem om zich te kwalificeren voor de Belgische Kampioenschappen A-B-C-D-E. Het aantal plaatsen per vleugel werd vastgelegd in de Nationale Sportreglementen. Een overzicht hieronder (uiteraard ook te voldoen aan de regels omtrent mogelijkheid voor deelname – zie hiervoor Nationale Sportreglementen D.8.2):

Heren A: alle A-spelers + 6 spelers van de VTTL + 10 spelers van de AF + halve finalisten BK -21, Junioren en Cadetten
Dames A: alle A-speelsters  + 6 speelsters van de VTTL + 10 speelsters van de AF + halve finalisten BK -21, Junioren en Cadetten
Heren B: 16 B-spelers van de VTTL + 32 B-spelers van de AF + top 5 van regelmatigheidsrangschikking A-tornooien reeks heren B
Dames B: 12 B-speelsters van de VTTL + 20 B-speelsters van de AF + top 5 van de regelmatigheidsrangschikking A-tornooien reeks dames B
Heren C, D en E en Dames C en D: 16 spelers/speelsters van de VTTL + 16 spelers/speelsters van de AF + top 5 van de regelmatigheidsrangschikking van de A-tornooien (van de respectievelijke reeks)

De keuze van wijze van kwalificatie werd vrijgelaten door de KBTTB per vleugel.

De VTTL heeft de keuze gemaakt om de kwalificatie voor de Belgische Kampioenschappen te laten verlopen via de Vlaamse kampioenschappen. Deze gaan dit seizoen door op 5 februari 2017 te Roeselare (West-Vlaanderen). Dat wil dus zeggen dat deelname aan de Vlaamse Kampioenschappen noodzakelijk is om deel te kunnen nemen aan de Belgische Kampioenschappen klassementen (behalve voor A-spelers).

Het systeem van de Vlaamse Kampioenschappen werd dan ook in die aard aangepast zodat iedere provincie voldoende kans heeft om hun toppers op de Vlaamse Kampioenschappen te krijgen (zie hiervoor ook het reglement van de Vlaamse Kampioenschappen A-B-C-D-E). De top 16 van iedere reeks verdient een plaats op de Belgische Kampioenschappen (deze gaan door op 14 mei 2017 te Louvain-La-Neuve). In de dames B-reeks zijn slechts 12 plaatsen beschikbaar, dus daar is enkel de top 12 gekwalificeerd. Enkel de eerste speler van iedere poule plaatst zich voor de hoofdtabel op de Vlaamse Kampioenschappen. De plaatsing van de 2des, 3des en 4des van iedere poule hangt dan ook af van het resultaat van de speler uit desbetreffende poule op de hoofdtabel. Ook bij uitschakeling op de hoofdtabel ben je afhankelijk van het resultaat van uw overwinnaar voor een correcte plaatsing.

Bij de heren B en dames B zijn er ook plaatsingswedstrijden voorzien voor de plaatsen 5 tot en met 8. De top 4 plaatst zich automatisch voor de Belgische A-kampioenschappen. Dan blijven er nog 2 wild-cards over voor deze kampioenschappen. De toekenning van die wild-cards zal gebeuren door de RvB, uiteraard rekening houdend met de resultaten op de Vlaamse Kampioenschappen. In uitzonderlijke gevallen kan een wild-card uitgedeeld worden aan een speler/speelster die niet aanwezig was op de Vlaamse Kampioenschappen.

Indien een speler/speelster uit de top 16 van de Vlaamse Kampioenschappen niet kan of wenst deel te nemen aan de Belgische Kampioenschappen, dan gaat die plaats naar de volgende in de rangschikking.

Bij verdere vragen, aarzel niet om het VTTL-bureel te contacteren voor meer info (info@vttl.be).

Met vriendelijke groeten
Frederik Noppe
VTTL / SG

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar