Vlaamse Tafeltennisliga

BWT 2016

Voor internationaal toptafeltennis moet u van 20 tot en met 24 september in De Haan zijn. De kustgemeente is dan het decor van de dertiende editie van de Belgium World Tour. Kom eens een kijkje nemen en laat u verbazen door de snelste balsport ter wereld!

De Belgium World Tour is al tientallen jaren een vaste waarde in het internationale circuit van de ITTF (Internationale Tafeltennisfederatie) en een organisatie van de Vlaamse Tafeltennisliga. Doorheen de jaren is het evenement uitgegroeid tot een van de beste Challengers, een internationaal toernooi van de derde categorie. Ook dit jaar zijn meer dan 180 spelers ingeschreven, daarbij niet minder dan 20 top 100-spelers en speelsters. Bij de heren is Simon Gauzy, het nummer 17 van de wereld, het eerste reekshoofd. Maar hij zal onder andere moeten afrekenen met Joao Monteiro en Assar Omar. Ook de winnnaar van vorig jaar, Nima Alamian, neemt opnieuw deel. Bij de dames is het vooral uitkijken wie de Japanse dames iets in de weg kan leggen. Sato Hitomi, 's werelds nummer 20, leidt de Japanse dans. Maar met Yui Hamamoto (WR 33) en Hashimoto Honoka (WR 47) hebben de Japanners meerdere ijzers in het vuur. Maar zij zullen onder andere moeten afrekenen met Elizabeta Samara, huidig Europees kampioene en het nummer 27 van de wereld, en Georgina Pota, de winnares van 2 jaar geleden en het nummer 41 van de wereld. Spanning troef aldus.

Uiteraard is het ook uitkijken wat de Belgen gaan presteren. Maar liefst 21 Belgen wagen hun kans. Na het internationaal pensioen van tafeltennislegende Jean-Michel Saive is het nu aan de jeugd om zich te tonen. Het zal vooral uitkijken zijn naar Vlamingen Robin Devos en Cédric Nuytinck. Beide spelers leunen dicht aan bij de top honderd en kunnen in De Haan de nodige punten verzamelen om hun opmars richting wereldtop verder te zetten. Lisa Lung (17), Eline Loyen (18) en Margo Degraef (18) zijn de blikvangers bij de vrouwen. In juli waren de meisjes nog actief op het Europees Jeugdkampioenschap in Zagreb en behaalden ze een dertiende plaats. Ze behoren al tot de Belgische top bij de seniores en krijgen in De Haan een mooie kans om zich te tonen op het allerhoogste toneel.

Het toernooi in de kustgemeente bestaat uit zes verschillende events. Naast mannen-en vrouwen enkelspel kunnen de U21-spelers (beloften) ook een titel verzamelen. Ook in het dubbelspel, sinds vorig jaar op het programma, zullen internationale toppers de degens kruisen. U kunt het spektakel komen bekijken in Sporthal Haneveld (Nieuwe Steenweg 74 te 8420 De Haan). De toegang is gratis.  

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar