Vlaamse Tafeltennisliga

Cedric Nuytinck knokt zich naar halve finale

Cédric Nuytinck (23) blijft verbazen op de Belgium Open in De Haan. Na een stuntzege tegen Omar Assar (WR 55) in de 1/8ste finale werd een ronde later ook nog eens de Rus Mikhail Paikov opzijgezet. Onze enige overblijvende Belgische deelnemer mag het morgen proberen waarmaken in de halve finale. “Met deze vorm is alles mogelijk. Ze zullen van goeden huize moeten komen om mij te kloppen”, verklaarde een zelfverzekerde Nuytinck.

Geschreven door Ivan Crabbe

Nuytinck staat momenteel 113de op de wereldranglijst. Hij verkeert wel in supervorm en dat hebben z’n tegenstanders in De Haan geweten. De dag voor de Oost-Vlaming begon met een clash in de 1/8ste finale tegen het Egyptische eerste reekshoofd Omar Assar. Nuytinck was meteen bij de les en kon heel de wedstrijd z’n hoge niveau aanhouden. Een 4-0-stuntzege was het resultaat. De Rus Mikhail Paikov staat ongeveer in de top honderd en was de niet te onderschatten tegenstander in de kwartfinale. Paikov begon heel sterk aan de wedstrijd en liet onze landgenoot weinig kansen. 3-1 in sets kwam Nuytinck achter. Het werd toch wat warm, maar net op tijd was de goede vorm weer daar. “Ik ben opgelucht”, zei Nuytinck na de wedstrijd. “Het was een felbevochte wedstrijd en ik zag het toch even niet meer zitten nadat ik 3-1 achter kwam. Ik sta nu in de halve finale, fantastisch. Met deze vorm is alles mogelijk. Ze zullen van goeden huize moeten komen om mij te kloppen”, besluit Nuytinck. Zaterdag neemt Nuytinck het in de halve finale om 11u30 op tegen de Duitser Benedikt Duda (WR 100).

'Battle of the Babes'

Morgen worden in de ochtend ook de halve finales bij de vrouwen afgewerkt. We kijken al uit naar de 'battle of the babes' tussen Georgina Pota (Hongarije) en Bernadette Szocs (Roemenië). In de andere halve finale kruisen Europees kampioene Elizabeta Samara (Roemenië) en Yui Hamamoto (Japan) de degens. Het belooft morgen een mooi spektakel te worden. Benieuwd wie met de titels aan de haal zal gaan in De Haan....

 

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar