Vlaamse Tafeltennisliga

Geen U21-titel voor Lambiet

Florent Lambiet heeft België geen titel kunnen bezorgen bij de U21. Hij moest z’n meerdere erkennen in Cheng-Ting Liao uit Chinees Taipei.

Geschreven door Ivan Crabbe

Bij de vrouwen zagen we een spannende U21-finale tussen de Japanse Kyoka Kato en de Roemeense Bernadette Szocs (WR 78). Het was Szocs die in de beginfase met enkele harde slagen de bovenhand nam. De Japanse was niet onder de indruk en sleepte nog een vijfde set uit de brand. Topreekshoofd Szocs raakte niet meer in haar spel. Was het de druk? Wie zal het zeggen, maar ondertussen ging Kato wel met de titel aan de haal. “Ik ben superblij, het is fantastisch om hier Szocs te kloppen in de finale”, verklaarde de Japanse na de podiumceremonie. “Het is mijn eerste U21-titel op de World Tour. Ik hou van dit toernooi. Twee jaar geleden haalde ik hier al de halve finale. Ik zit nu vol vertrouwen na deze titel en ga me goed voorbereiden voor de toernooien in Oostenrijk en Zweden.”

Cheng-Ting Liao was het eerste reekshoofd in de U21 competitie. De man uit Chinees Taipei had niet zonder moeite de finale bereikt. Florent Lambiet zat vol vertrouwen na enkele knappe overwinningen. Het kon niet anders dan een spannende strijd, maar het draaide helemaal anders uit. Meteen greep Liao Lambiet bij de keel en loste z’n greep niet meer. De Waal probeerde nog even onder de druk uit te komen, maar moest na vier sets het hoofd buigen. Ondanks de nederlaag kan Lambiet terugblikken op een schitterend toernooi. We zien hem ongetwijfeld volgend jaar terug.

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar