Vlaamse Tafeltennisliga

Internationaal jeugdtornooi Lorraine

Het internationale tornooi van Lorraine staat bekend als een sterk bezet internationaal jeugdtornooi in Frankrijk. Jaarlijks trekt er ook een stevige VTTL delegatie naartoe. Dit jaar sloegen Antwerpen en West-Vlaanderen de handen in elkaar om tot een degelijke selectie te komen. Uiteindelijk met resultaat!

Jongens 2007 en jonger

 • Vitja Lutsenko: de jongste telg van de delegatie maakte een eerste maal kennis met het internationale deelnemersveld. Een moeilijke opgave maar Vitja liet een sterk staaltje tafeltennis zien. Uiteindelijk zonder winst wedstrijden eindigde Vitja op plaats 32.
 • Per Gevers: deze knaap uit de Kempen had een moeilijke eerste dag maar wist door goede resultaten op dag 2 zich op plaats 21 van de 32 te nestelen.
 • Andres Vandenheede: al vechtend zorgde Andres op dag 2 voor een verdienstelijke 29ste plaats.
 • Siebe De Winter: Siebe speelde een zeer sterke eerste dag. Op dag 2 verloor hij na een mindere wedstrijd in de 1/8ste finale. Uiteindelijk een knappe 9de plaats voor Siebe op 32 deelnemers.

Jongens 2006

 • Tom Closset: zeer sterke prestatie van ons "Vlaams Brabantse gastspeler". Hij vloerde met zeer sterk tafeltennis menig talent uit Frankrijk. Zelden zulk niveau gezien van een Belgische jonge speler! Hij behaalde dan ook de eindoverwinning in zijn leeftijdsreeks. 

Jongens 2005

 • Emiel Daneels: in Vlaanderen ongenaakbaar maar wat betekent dit op het internationale toneel? Emiel had het moeilijk op dag 1 met het hogere niveau. Op dag 2 krikte hij zijn niveau op naar een 16de plaats op 22 deelnemers. 

Jongens 2003

 • Knap resultaat van Brent De Groof die regelmatig liet zien richting C0/B niveau te gaan. 17de plaats op 21 deelnemers voor deze jonge kerel uit Berlaar.

Jongens 2001

 • Etienne Janssens: Wat een niveau in deze leeftijdsreeks! Etienne verweerde zich kranig maar kon een 24ste plaats op 26 deelnemers uiteindelijk niet vermijden.

Meisjes 2007 en jonger

 • Manoe Labaere had een moeilijker tornooi. Er waren voor haar zeker mogelijkheden dan een 17de plaats op 21 deelnemers.

Meisjes 2005

 • Julie speelde op een heel hoog niveau. Spijtig genoeg kon ze in de halve finale haar kansen niet afmaken waardoor ze op een 3de plaats eindigde. Dit was echter het niveau dat we willen zien van Julie. Geconcentreerd spelend met veel kwaliteit stak ze er bovenuit t.o.v. haar leeftijdsgenoten.

Meisjes 2004

 • Sara Devos speelde een leeftijdsreeks hoger mee maar liet dit niet aan haar hart komen. Sara speelde een zeer sterk tornooi en bekroonde dit met een 5de plaats. 

Uiteindelijk eindigde de VTTL tevreden op een 9de plaats op 25 delegaties. De trainers waren vooral tevreden met de mentaliteit, voorbereiding en sfeer binnen de selectie. Hier kunnen we op verder bouwen.

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar