Vlaamse Tafeltennisliga

Laurens Devos mag pronken met Star Award

Laurens Devos (16) is de eerste Belg die een Star Award, een verkiezing die door de ITTF wordt gehouden sinds 2013, in z’n prijzenkast mag zetten. De paralympische kampioen werd verkozen tot beste paralympische tafeltennisser van het jaar door de ITTF. Na het feestgedruis in Qatar nam de Mallenaar even de tijd om met ons terug te blikken op dit nieuwe hoogtepunt in zijn sportcarrière.

Onze Laurens stond op het ITTF-gala in Doha (Qatar) een beetje onwennig tussen de Fan Zhendongs en Ma Longs van deze wereld. Zij zijn de grote sterren in het tafeltennis, maar Laurens moet zeker niet bescheiden zijn. In Rio zorgde de youngster voor een topprestatie door de jongste paralympische tafeltenniskampioen te worden. De jury van de ITTF (Internationale Tafeltennisfederatie) kende hem dan ook terecht de trofee van ‘Male Para Table Tennis Star’ toe. “Ik heb er met volle teugen van genoten”, reageerde Devos. “De top van de tafeltenniswereld was aanwezig en het was een mooie ervaring om daartussen te mogen staan. De meeste spelers had ik zelfs nog nooit in het echt gezien. Die trofee is toch iets uniek. Ik heb er hard voor gewerkt en ben blij dat ik er deze beloning voor gekregen heb. Na de uitreiking mocht ik ook op de foto met Ma Long en Fan Zhendong, dat zijn toch dingen om te koesteren.”

De komende weken zal onze paralympische kampioen zich op zijn studies moeten richten. “Maandag heb ik mijn eerste examen, dus het is nu studeren geblazen. Op sportief vlak moet ik in de eindejaarsperiode enkel nog een match met Sokah Hoboken afwerken”, besluit de jongste Devos, die dit seizoen meedraait in superdivisie.

Een overzicht van de winnaars:

Male Table Tennis Star: Ma Long (China)
Female Table Tennis Star: Ding Ning (China)
Male Para Table Tennis Star: Devos Laurens (België)
Female Para Table Tennis Star: Liu Jing (China)
Table Tennis Star Coach: Liu Guoliang (China)
Table Tennis Breakthrough Star: Hirano Miu (Japan)
Table Tennis Star Point: Fan Zhendong (China)
Fair Play Star: Fathy Rinad (Egypte)

 

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar