Vlaamse Tafeltennisliga

Ontgoochelingen in dubbelspel

In het dubbelspel zit het toernooi in De Haan er al op voor de Belgische deelnemers. Na een eerste dag met veel uitgeschakelde duo’s kwam er vandaag nog een baaldag bij.

Geschreven door Ivan Crabbe

Cedric Nuytinck en Robin Devos namen met veel ambitie deel aan het dubbelspel op de Belgium Open, als tweede reekshoofd was dat ook gerechtvaardigd. Hun openingsmatch op donderdag kondigde zich meteen zwaar aan. Het Zweedse duo - bestaande uit Anthony Tran en Viktor Brodd - speelde vrank en vrij en liep snel 2-0 in sets uit op onze twee linkshandige spelers. Alarmfase rood werd afgekondigd in de sporthal. Nuytinck en Devos hadden de boodschap begrepen en acteerden op een hoger niveau. Een belle moest de beslissing brengen, beide duo’s haalden hun beste slagen uit de kast. De Zweden waren net iets scherper en gingen met de overwinning aan de haal. Een grote teleurstelling voor de Belgen, die toch hadden verwacht om ver te geraken in het toernooi. De focus kan u wel naar het enkelspel gaan en laat dat misschien een voordeel zijn…

Lisa Lung (17) en Eline Loyen (18) kroonden zich deze zomer tot Europees dubbelkampioen bij de juniores. Er werd dus toch iets verwacht van het VTTL-duo. De tegenstand op de hoofdtabel was meteen niet te onderschatten: Audrey Zarif en Lucie Gauthier uit Frankrijk. Na verlies in de eerste kwamen onze meisjes beter in de wedstrijd. Maar na een 2-1-voorsprong liep het nog helemaal verkeerd. Er zit duidelijk wel potentieel in de combinatie Lung-Loyen. Laat deze nederlaag een goede les zijn voor de toekomst. De andere Belgische duo’s raakten gisteren niet door de kwalificaties.

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar