Vlaamse Tafeltennisliga

Russen Liventsov en Paikov op koers voor dubbeltitel

Het dubbelspel kent morgen z’n apotheose op de Belgium Open. Vandaag stonden de halve finales op het programma. Een verslag:

Geschreven door Ivan Crabbe

In de ochtend was het vandaag dubbelen geblazen. Bij de vrouwen zagen we twee mooie wedstrijden in de halve finale. De Hongaarse Georgina Pota en de Russische Yulia Prokhorova hebben hun zinnen gezet op de titel. Na een moeizame eerste dag stoomden ze vandaag door naar de finale na een 3-1-overwinning tegen Rachel Moret (Zwitserland) en Alex Galic (Slovenië). In de andere halve finale zagen we een Japanse clash van hoog niveau. Uiteindelijk kwamen Matsuzawa en Hashimoto als winnaars uit de bus. Morgen om 14 uur staat de vrouwenfinale in het dubbelspel geprogrammeerd.

De Russen Liventsov en Paikov zijn het eerste reekshoofd bij de mannen. Zonder veel moeite bereikten ze de finale. “Alles verloopt hier goed”, aldus Liventsov. “We hebben in Bulgarije de titel gepakt en willen hier extra punten verzamelen voor de World Tour Grand Finals. Het is natuurlijk afwachten voor de finale, maar als we hetzelfde niveau halen als vandaag kunnen we zeker de titel veroveren.”
In de finale is het Hongaarse duo Lakatos – Szudi de tegenstander. Zij konden de Zweden Anthony Tran en Viktor Brodd na een spannende belle verslaan. Afspraak voor de finale morgen om 14u30.

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar