Vlaamse Tafeltennisliga

Stuntzege voor België

De Belgische mannen hebben gestunt tegen Slovenië. Nuytinck en co. gingen na een knappe ontmoeting met een 1-3-overwinning aan de haal. Topper Bojan Tokic ging twee keer onderuit tegen onze jonge leeuwen. Dankzij deze zege blijft nog alles open voor een rechtstreekse kwalificatie voor de Europese Championship divisie.

Geschreven door Ivan Crabbe

Tegen de sterke Polen gingen de Belgen eerder in een sfeervol Blegny met 0-3 de boot in. Cijfers zeggen niet alles, want er lagen zeker winstkansen voor onze spelers. Dan maar revanche nemen tegen Slovenië. Makkelijk gezegd al je weet dat Bojan Tokic (WR 40) aan de tafel zal verschijnen. Robin Devos speelde complexloos en wist na een nagelbijter meteen Tokic te verslaan in de openingsmatch. Wat een binnenkomer! Het gaf het hele team meteen een zondvloed aan vertrouwen. Nuytinck was wat minder bij de les en ging onderuit tegen het Sloveense wonderkind Darko Jorgic (WR 133). Geen schande, we gaan nog veel van die jongen horen. Martin Allegro, de laatste weken in bloedvorm, bracht de trein weer op de rails met een 3-1-zege tegen Deni Kozul. In het duel der kopmannen maakte Nuytinck z’n ex-ploegmaat Tokic af met 3-0. Opnieuw een stuntzege en die bezegelde ook het lot van de Slovenen, die in hun eerste groepswedstrijd wel de Polen konden verslaan.

Deze zege houdt alle opties open voor de Belgen in groep H. Halverwege de competitie heeft elk team immers een wedstrijd gewonnen. Enkel de winnaar is zeker van deelname aan de Championship divisie van de volgende Europese kampioenschappen voor landenteams. De tweedes spelen een barragewedstrijd, die bij winst ook een ticket voor het kampioenschap oplevert. De verliezers van deze barrages worden verwezen naar de tweede divisie op het EK, waar ook de derdes zullen aantreden.

De Belgische vrouwen (Eline Loyen, Lisa Lung, Nathalie Marchetti en Margo Degraef) speelden deze week ook een groepswedstrijd in de landencompetitie (European League) voor het EK. In Blegny werd er jammer genoeg na een verdienstelijke ontmoeting met 0-3 verloren van een ervaren Zweedse ploeg. In september werd er ook al met 3-0 van Hongarije verloren. Mathematisch kunnen de meisjes zich zeker nog kwalificeren en zullen er zeker voor blijven vechten.

Opvolging: 

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar