Vlaamse Tafeltennisliga

Verbluffende Cedric Nuytinck naar finale

Cédric Nuytinck (23) is niet te stoppen op de Belgium Open (ITTF Challenger). Benedikt Duda (WR 100) was een waardige tegenstander in de halve finale, maar de Duitser moest na een marathonmatch toch het hoofd buigen voor onze Belgische trots. Straks wacht de verrassende Indiër Sathiyan Gnanasekaran (WR 170) in de finale. Het toernooi is nu al fantastisch verlopen, krijgen we nog de kers op de taart?

Geschreven door Ivan Crabbe

De halve finale tussen Benedikt Duda en Cédric Nuytinck was er eentje om van te smullen. We kregen hoogstaand tafeltennis en enkele verbluffende rally’s te zien op zaterdagmiddag. De beste start was voor Nuytinck, maar de Duitser nam snel over en smeerde de Oost-Vlaming een 11-1 aan in de tweede set. Het kon nu echt alle kanten uit, beide spelers waren aan mekaar gewaagd. De volgende set haalde Duda binnen met een gelukje, daarna was het de beurt aan Cedric om geluk te hebben en de stand weer in evenwicht te brengen. Deze wedstrijd mondde zoals verwacht uit in een belle. Een mooiere apotheose bestaat er toch niet in de topsport? Onze twee topatleten toonden zich op de afspraak en gaven weinig prijs. Het bleef gelijk opgaan. Ging Nuytinck zich plaatsen voor de finale? Het zag er lange tijd goed uit, maar bij 10-10 was er even twijfel. Maar die ebde snel weg wanneer Nuytinck het kon uitmaken bij 12-10. Hij schreeuwde uit het van blijdschap, het publiek stond op de banken. Wat een wedstrijd! Die was echt reclame voor het tafeltennis. Op naar meer spektakel in de finale….

Om 15 uur wordt er gestart met de vrouwenfinale in het enkelspel tussen de Japanse Yui Hamamoto (WR 33) en de Hongaarse Georgina Pota (WR 41). Aansluitend volgt de mannenfinale met onze landgenoot Cedric Nuytinck.    

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar