Vlaamse Tafeltennisliga

Vier Belgen naar kwartfinale in U21 competitie

Ja, Sire er zijn nog Belgen! Maar liefst vier van onze spelers konden zich plaatsen voor de kwartfinale van de U21 competitie in De Haan. Vanavond worden de kwartfinales gespeeld. We supporteren alvast voor Martin Allegro, Florian Cnudde, Florent Lambiet en Eline Loyen.

Geschreven door Ivan Crabbe

Martin Allegro, aangemoedigd door een groep schoolkinderen, verzorgde het spektakel tegen de Zweed Simon Berglund. De Waal deed z’n reekshoofdstatuut alle eer aan en haalde het vlot met 3-0. Ook in de volgende ronde geen problemen voor Allegro. De Duitser Dennis Klein moest met 3-1 het hoofd buigen.

Florian Cnudde zorgde voor een grote stunt in de openingsronde van de hoofdtabel. Na een
2-0-achterstand vocht de Brusselaar terug tot 2-2 tegen de sterke Hongaar Adam Szudi (WR 171). Ook in de beslissende liet Cnudde zich gelden en met enkele mooie topspinslagen werd zowaar de overwinning binnengehaald. In de 1/8ste finales kruiste met Bence Majoros (WR 235) een andere Hongaar zijn pad. Opnieuw kregen we een mooie wedstrijd, waarin Cnudde weer op een hoog niveau acteerde. Met de steun van het thuispubliek kon de speler van Alpa Elsene z’n tweede Hongaar van de dag verslaan. Tegenstander in de kwartfinale is de Puerto Ricaan Brian Afanador, in de zomer nog actief op de Spelen in Rio. Florent Lambiet, onze hoogst geplaatste landgenoot bij de U21, moest in de ochtend meteen diep gaan tegen Lai Chi-Chien uit Chinees Taipei. Op het juiste moment hervond de Waal z’n goede slagen en dat leverde hem in de vijfde set de kwalificatie op. In de 1/8ste finales ondervond Lambiet weinig problemen met de Zweed Jonas Stener. “Ik ben tevreden met mijn niveau. De wedstrijd tegen de speler uit Chinees Taipei was moeilijk, maar ik heb hem toch kunnen kraken in de belle. Het liep vlotter in de volgende ronde. Ik heb al een titel in de U21 op mijn actief. Natuurlijk hoop ik hier daar eentje aan toe te voegen. In de volgende ronde komt er met de Duitser Kilian Ort al een zware test aan”, aldus Lambiet, die pas hersteld is van een blessure.

Stunt van Loyen

Thibaut Darcis werd in de ochtend meteen uitgeschakeld. De Tsjech Tomas Polansky toonde zich met 3-0 te sterk voor onze landgenoot. Lisa Lung, die als lucky loser werd opgevist, was bij de dames U21 hetzelfde lot beschoren. Ze had geen kans tegen het Japanse tweede reekshoofd Kyoka Kato. Eline Loyen had het niet onder markt tegen de Hongaarse Bernadett Balint. Het was een wedstrijd op het scherp van de snee en beide meisjes gaven mekaar geen duimbreed toe. De vijfde set bracht dan logischerwijs de beslissing en daarin kon onze jonge landgenote met de steun van het thuispubliek het laken naar zich toetrekken en een knappe overwinning boeken. In de kwartfinale wacht de Duitse Nina Mittelham.

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar