Vlaamse Tafeltennisliga

WK Junioren

De Belgische junioren eindigden op een mooie 8ste plaats in de teamcompetitie. In hun eerste kwalificatiepoule wonnen ze van Egypte en Nigeria. In hun tweede kwalificatiepoule werd verloren van Frankrijk, maar konden onze Belgische jongens stunten tegen Hong Kong. China was in de kwartfinale te sterk. In de plaatsingswedstrijden werd nog verloren van Roemenië en opnieuw van Frankrijk.

In het enkelspel werden Eline Loyen en Lisa Lung tweede in hun kwalificatiepoule, ze lieten zich allebei verrassen door een lagere tegenstander. Hierdoor hadden beide meisjes een zware loting, Lisa Lung verloor met 4-0 van de Chinese Liu. Eline Loyen verloor tegen het tweede reekshoofd Ito Mima. Laurens Devos plaatste zich eveneens als tweede van zijn poule voor de hooftabel, hij verloor in de eerste ronde met 4-3 van Andreas Levenko.

Laurens Devos en Thibaut Darcis wonnen hun eerste ronde in het dubbelspel tegen een Nigeriaans koppel, in de tweede ronde verloren ze tegen het eerste reekshoofd uit Japan Harimoto en Ryuzaki. Lisa Lung en Eline Loyen wonnen hun eerste ronde tegen de Duitse meisjes Kammerer en Saeger. Na een knappe overwinning tegen de Russische meisjes Taylakova en Shcherbatykh plaatsten Eline en Lisa zich voor de kwartfinale. Hierin verloren ze tegen een duo uit Hong Kong, maar een kwartfinale halen op een WK is een mooie prestatie op zich. Het dubbel gemengd werd geen succes, Thibaut Darcis / Eline Loyen en Florian Cnudde/ Lisa Lung verloren in de eerste ronde.

Afbeelding(en): 
Speler(s): 
Eline Loyen
Laurens Devos
Lisa Lung
Coach(es): 
Marc Closset
Datum: 
woensdag, 30 november, 2016 tot woensdag, 7 december, 2016
Plaats: 
Kaapstad

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar