Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beleidsplan 2021-2024

Het beleidsplan 2021-2024 van de Vlaamse Tafeltennisliga werd volledig uitgewerkt volgens de richtlijnen van Sport Vlaanderen. In het beleidsplan vinden we alle doelstellingen en acties die we als federatie willen uitvoeren in de komende vier jaar. Voor het eerst kiezen we er ook voor om dit visueel voor te stellen. Tweewekelijks focussen we ons op één specifiek domein. Deze keer komt het beleidsdomein “Fiscaliteit” aan bod.

De hoofddoelstelling voor dit beleidsdomein is:

Een correcte fiscale verwerking van alle gegevens met betrekking tot de federatie door middel van een jaarlijks totaalrapport van de boekhouder.

Hoe willen we dit bereiken:

- Naleven van de VZW-wetgeving zodat de boekhouding goedgekeurd kan worden op de AV van mei 2021.

Update: De algemene vergadering van de VTTL werd verplaatst naar 19 juni. De nodige documenten werden ondertussen wel opgemaakt en zullen voorgelegd worden ter goedkeuring op de algemene vergadering. Daarnaast staat de boekhouding 2021 op punt en wordt alles boekhoudkundig goed opgevolgd. In januari en april werd de BTW-aangifte tijdig gedaan. En ook de patrimoniumtaks-aangifte is op een correcte manier gebeurd. Na de algemene vergadering zal de jaarrekening neergelegd worden bij de NBB.

- Fiscale opvolging van (occasionele) medewerkers door middel van correcte fiscale aangiftes en een totaallijst van alle medewerkers.

Update: De maandelijkse loonberekening wordt uitgevoerd door ons sociaal secretariaat, Partena. Via Netsalary is een goede opvolging een evidentie. De occasionele medewerkers hebben de keuze tussen een statuut als vrijwilliger, een statuut als medewerker onder artikel 17, een statuut als verenigingswerker, of een statuut onder dienstverhuring. Bij ieder statuut wordt er rekening gehouden met de limieten opgelegd door de overheid. Dankzij een aparte excel-file, bijgehouden door onze personeelsverantwoordelijke, is dit goed op te volgen binnen onze federatie. Deze verantwoordelijke schaaft zijn kennis regelmatig bij inzake deze problematiek, gezien de vele jaarlijkse wijzigingen binnen ieder statuut.

Hieronder een overzicht van alle domeinen die binnen de VTTL-werking centraal staan:

Clubondersteuning
Competitie heren en dames
Competitie jeugd
Fiscaliteit
G-sport werking
Informatica toepassingen
Jeugdsportproject
Laagdrempelig project
Landelijke evenementen
Landelijke kampioenschappen
Medisch en ethisch sporten
Partners
Provinciale jeugdwerking
Recreatieve werking
Scheidsrechters
Sportkampen
Topsportbeleid
Trainers

 

LOGO SPORT VLAANDEREN