Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Laurens Devos

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Laurens Devos 

Hoe kijk je terug op dit jaar? 
Ik kijk zeer positief terug op het afgelopen jaar. Het was een zeer lastig jaar met de constante veranderingen op sportief vlak. Het seizoen dat geannuleerd werd, tornooien die niet door konden gaan, … Het was ook een Olympisch jaar, het grootste evenement in de sportwereld. Geen wedstrijden op niveau voor bijna meer dan 1 jaar … Het maakte het er niet makkelijker op. Ik ben blij dat ik erin geslaagd ben om mijn titel te verdedigen. 

“Ik ben blij dat ik erin geslaagd ben om mijn titel te verdedigen.”

Wat waren vooraf jouw doelen? 
Mijn doel was vooral Tokyo 2020. Ik wou zoveel mogelijk gebruik maken van de gelegenheid dat er niet veel tornooien waren om zo optimaal mogelijk te trainen. 

Heb je de doelen behaald? 
Ik heb mijn doel behaald met het verlengen van mijn Paralympische titel in Tokyo. Daar ben ik ongelofelijk blij mee (en opgelucht). 

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk? 
Op de Paralympische Spelen was ik onder de indruk van een aantal atleten. We hebben het voorbije jaar niet tegen mekaar gespeeld, maar iedereen heeft echt een grote stap voorwaarts gezet. Daar heb ik alleen maar bewondering voor want het is niet evident.

“Alle atleten op de Paralympische Spelen hebben een grote stap voorwaarts gezet.” 

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Dat de tornooien en de competities wegvielen. Daardoor kwamen ook de Paralympische Spelen in het gedrang. Daardoor was het moeilijk om de motivatie te blijven vinden om elke dag keihard te trainen.

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
Tokyo 2020, natuurlijk. ;) 

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen?
Ik hoop dat ik nog goed kan presteren in de Duitse competitie. Daarnaast wil ik nog goede resultaten halen op internationale tornooien. 

Wat mogen we je toewensen voor 2022? 
Een jaar zonder blessures en een seizoen zonder annulaties.