Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Lessia Lewyckyj

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Lessia Lewyckyj

Hoe kijk je terug op dit jaar? 
2021 is een heel raar jaar geweest. In de eerste helft van het jaar waren er weinig competities. Toen heb ik wel veel kunnen trainen bij TT Kempen. De sfeer zat daar, met Ella, Kathe en Lotte, wel goed. We zagen elkaar meermaals per week om samen te trainen, want de U12-jarigen mochten op dat moment wel trainen.
Daarna was er de overgang naar de topsportschool. Dat was in het begin wel wennen, maar nu valt het heel goed mee.

Wat waren vooraf jouw doelen? 
Mijn grote doel was toegelaten worden in de topsportschool. Dit was niet enkel een doel van 2021, maar al van enkele jaren. Hier heb ik dus echt naartoe gewerkt. Toen ik werd toegelaten, was het een droom die uitkwam. 
Wie kan op zijn of haar 12e zeggen dat een levensdroom werkelijkheid wordt? 

“Wie kan op zijn of haar 12e zeggen dat een levensdroom werkelijkheid wordt?”

Heb je de doelen behaald? 
Ja, want ik zit nu op de topsportschool. 

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk? 
Van Laurens Devos. Hij behaalde dit jaar, voor een tweede keer op rij, een gouden medaille op de Paralympische spelen. Straffe prestatie!

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Dat kwam met de annulatie van de EuroMiniChamps. Vorig jaar werd het tornooi al geannuleerd omwille van Covid-19, maar we waren ervan uitgegaan dat ze dit jaar wel zouden doorgaan. In juli kwam dan plots het bericht dat ze niet zouden doorgaan. Jammer, want dit was mijn laatste gelegenheid om er aan deel te nemen.

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
De gouden medaille op het internationaal jeugdtornooi in Grand-Est, vorig weekend. In de finale kwam ik tegenover een speelster waarvan ik in de poule nog had verloren.  Het werd een spannende wedstrijd maar uiteindelijk kon ik, zeer nipt (in de belle) de finale winnen. 

En naast de tafeltenniszaal? 
Het is wel een spannend jaar geweest. De overgang naar de middelbare school met de combinatie van het internaat waren grote stappen. Gelukkig konden we enkele weken voor de start van het schooljaar al kennismaken met het internaat. We bleven een aantal keer slapen om daarna te gaan trainen. Zo konden we makkelijker in het nieuwe ritme komen en kregen we de tijd om aan te passen aan de nieuwe situatie. Hierdoor was enkel de overstap naar ‘het middelbaar’ nieuw voor me. 

“De overgang naar de middelbare school, het internaat en een nieuw trainingsritme. Het is een spannend jaar geweest.”

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen? 
Ik zou graag nog winnen van hoger geklasseerde speler. Bijvoorbeeld een C0. Of wie weet zelfs een B6?

Wat mogen we je toewensen voor 2022?
Dat ik een goed resultaat kan boeken op het Belgisch Kampioenschap. Misschien wel Belgisch kampioene worden?

 

Bedankt LGETT voor de foto.