Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Olav Kosolosky

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Olav Kosolosky

Hoe kijk je terug op dit jaar? 
Ik heb het gevoel dat het jaar snel voorbij is gegaan. Sneller dan andere jaren. Persoonlijk kan ik niet echt zeggen dat ik tevreden ben met mijn resultaten van dit jaar. Ik heb enkele goede momenten gehad, maar het merendeel van het jaar was vooral heel erg uitdagend. Door de Covid-19 maatregelen waren er dit jaar minder wedstrijden. Daarom dat ik het gevoel heb dat het snel voorbij was. In september heb ik mijn eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Dat zegt eigenlijk alles.  

Wat waren vooraf jouw doelen? 
Dat werd sowieso een moeilijke door de crisis. Vooraf had ik geen specifieke doelen, die waren nogal vaag. Mijn belangrijkste doelstelling was vooral progressie maken en dan bekijken hoe ver ik kon geraken.

"Ik heb het gevoel dat het jaar snel voorbij is gaan"

Heb je dat doel bereikt? 
Dat is moeilijk om te zeggen. Ik voel dat ik, op sommige vlakken, vooruit ben gegaan. Helaas heb ik nog niet echt de kans gehad om het te vertalen naar de wedstrijden. Ik heb geprobeerd om alles eruit te halen wat erin zat. 

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk?       
Van Maksim Grebnev en Truls Moregard. Ze hebben allebei een heel grote sprong gemaakt van jeugd naar seniors. Toch wel een enorm uitdagende stap. Daarnaast hebben ze gedurende het jaar heel consistent gepresteerd, een straffe prestatie. 

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Dat was vast en zeker mijn knieblessure die ik gedurende het hele jaar heb gehad. Momenteel ben ik nog niet 100% blessurevrij, maar we werken er dagelijks aan. 

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
Het Europees kampioenschap U21 in Spa. Samen met Adrien Rassenfosse de gouden medaille behalen was met voorsprong het mooiste moment van dit jaar. Adrien en ik zijn al een hele tijd dubbelpartner. Na een tijdje geraakten we beter op elkaar ingespeeld. Hij weet hoe ik graag speel en andersom, zo kunnen we het meest bereiken. Het zal nu vooral zaak blijven om goed te blijven communiceren met elkaar zodat we verder kunnen groeien. 

"Een gouden medaille op het EK U21 met Adrien Rassenfosse was het mooiste moment van dit jaar"

En naast de tafeltenniszaal? 
Doorheen deze crisis ben ik begonnen met piano. Ondertussen is het iets dat ik ook graag doe, naast het tafeltennissen. 

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen? 
Ik zou graag mijn niveau kunnen tonen in Duitsland voor het resterende seizoen. Tot nu toe is me dat nog onvoldoende gelukt. 

Wat mogen we je toewensen voor 2022? 
Ik denk dan vooral aan een goede gezondheid. Dat is alvast wat ik aan de andere mensen wil toewensen.