Vlaamse Tafeltennisliga

Nuytinck grijpt naast titel

Cédric Nuytinck (23) is er niet in geslaagd om een World Tour titel aan zijn palmares toe te voegen. De Indiër Sathiyan Gnanasekaran (WR 170) toonde zich net iets sterker in de finale van de Belgium Open. Toch mag de Lovendegemnaar tevreden terugblikken, met een finaleplaats op een World Tour toernooi kan je thuiskomen. Ongetwijfeld zal de ontgoocheling wel groot zijn, maar er komen zeker nog kansen in de toekomst.

Geschreven door Ivan Crabbe

De voortekenen waren goed. Nuytinck was in blakende vorm en zou die verrassende Indiër Gnanasekaran wel naar huis sturen. Iedereen in Sporthal Haneveld in De Haan was al klaar voor een feestje. Het begin was veelbelovend, maar Nuytinck botste op een Indische muur. Niet alleen dat was het probleem, ook de slagen kwamen er niet altijd door. Na een spannende eerste set stoomde Sathiyan door naar een 3-0-voorsprong. Het publiek was met verstomming geslagen. India is toch geen tafeltennisland? Klopt, maar wel een grootmacht in de wereld, die af en toe eens een goede tafeltennisser aflevert zoals Gnanasekaran. Een onorthodoxe stijl, maar onbewogen en veerkrachtig. Nuytinck leek in de vierde set het laken naar zich toe trekken, maar kon het niet afmaken. De Indiër kreeg dan een matchpunt en maakte het met een gelukje af. Wat een anticlimax, maar we mogen het mooie parcours van Nuytinck niet vergeten. Op de wereldranglijst zal de Oost-Vlaming na z’n exploten een pak plaatsen stijgen. De top honderd komt al in zicht en in de toekomst kunnen we zeker van meer dromen. Na de finale kwam er nog een gloriemomentje voor de paralympische kampioenen Laurens Devos en Florian Van Acker. Het zijn nu echte 'sterren' en ze kregen van onze organisatie een passend aandenken.

Twee keer prijs voor Pota

Bij de vrouwen was Georgina Pota – net als in het dubbelspel – aan het feest. Doorheen heel het toernooi speelde ze op een heel hoog niveau. In de finale gaf ze de Japanse Hamamoto geen kans. Voor de Hongaarse is het haar tweede enkeltitel in De Haan. Ook in 2014 mocht ze al eens op het hoogste schavotje van het podium plaatsnemen. Voor de volledigheid nog even vermelden dat de dubbeltitel bij de mannen naar Alexey Liventsov en Mikhail Paikov uit Rusland ging.

De VTTL en zijn spelers mogen terugblikken op een fantastisch toernooi. Een pluim voor de organisatie en al z’n medewerkers.
Bedankt en SEE YOU NEXT YEAR!!!

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar