Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

55+

De Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL) stimuleert clubs om een werking uit te bouwen voor recreatieve 55-plussers.

Doel

De drempel verlagen voor recreatieve 55-plussers naar onze sport en naar onze clubs door - in samenwerking met partners - een specifiek sportaanbod tafeltennis aan te bieden dat is aangepast aan de noden en behoeften van deze doelgroep.

Waarom

De VTTL wil bijdragen aan de geestelijke en lichamelijk gezondheid van senioren. Onze sport is namelijk heel geschikt voor deze doelgroep. Wetenschappelijk onderzoek uit Japan heeft bewezen dat tafeltennis een unieke stimulerende en zelfs remediërende werking heeft zowel op de geestelijke en fysieke gezondheid van senioren.

Wij willen ons met dit project niet richten op onze actieve competitieve senioren, want die hebben al een bestaand aanbod. Wij willen werken naar een vernieuwend aanbod voor recreatieve senioren, want uit onderzoek van OKRA-sport blijkt dat senioren vooral recreatief aan de slag willen.

De eerste stap laten zetten naar sport of in ons geval tafeltennis is een gekende hindernis voor senioren. Om deze stap laagdrempeliger te maken, willen wij onze clubs waar nodig laten samen werken met partners uit de seniorenwereld door concreet samen met hen een aantal sessies te organiseren. Dat kan zowel in het clublokaal als elders, afhankelijk van de mogelijkheden qua accommodatie. Aanvullend dient de club een duurzame werking te voorzien via een vast aanbod in het eigen clublokaal, waarop senioren terecht kunnen die onze sport willen blijven beoefenen.

Op deze pagina staan alle clubs met een specifiek aanbod voor 55-plussers, die je kan laten weergeven met de bijhorende filter op de pagina: https://doelgroepen.vttl.be

Bent u al aangesloten bij een club en mist u dit aanbod in uw club of is het nog niet geregistreerd, laat het dan snel weten via ons contactformulier.

LOGO SPORT VLAANDEREN