Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Lidmaatschap

Er zijn verschillende soorten lidmaatschap mogelijk bij de Vlaamse Tafeltennisliga:

  • Competitief lid
  • Recreatief lid
  • Recreant-Reserve lid
  • Vrijetijdscompetitief lid

Hieronder een kort woordje uitleg over de diverse soorten.

Competitief lid: Zoals de naam het zelf zegt, kan met dit lidmaatschap aan competitie deelgenomen worden. De Vlaamse Tafeltennisliga, in samenwerking met de provincies en de KBTTB, organiseert per seizoen een interclubcompetitie op nationaal, landelijk en provinciaal niveau. Daarnaast kan met dit lidmaatschap ook deelgenomen worden aan de tornooien.

Recreant: Dit statuut is geldig voor de mensen die puur recreatief met onze sport willen omgaan. Zij wensen niet deel te nemen aan de interclubcompetitie of tornooien, met uitzondering van het Vlaams NG-criterium en tornooien of reeksen die speciaal zijn georganiseerd voor recreanten.

Recreant-Reserve: Dit is hetzelfde statuut als Recreant met als extra dat men maximaal 3x mag deelnemen aan de interclub competitie.

Vrijetijdscompetitief lid: Dit statuut wordt voorlopig in Limburg-Kempen gebruikt, gezien enkel daar een competitie wordt georganiseerd voor vrijetijdsspelers. Zoals de term het zelf zegt, betreft het hier ook personen die vooral wat in hun vrije tijd bezig wensen te zijn, maar wel regelmatig een wedstrijd wensen te spelen buiten de eigen club.

Een lid kan zich aansluiten bij een club, maar kan zich ook als individueel aansluiten. Om in de competitie aan te treden moet je uiteraard bij een club aangesloten zijn. 

Verschillende mutualiteiten zorgen voor een financiële tussenkomst wanneer u een lidmaatschap bij een sportclub afsluit. Via onderstaande links vindt u een invulformulier per mutualiteit. Zo kunt u eenmaal per jaar een deel van uw aansluitingsbijdrage recupereren. Het afstempelen van dit formulier dient bij uw eigen sportclub te gebeuren.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN