Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Scheidsrechters

Scheidsrechters zijn onmisbaar in een sportcultuur. Ze zorgen voor een correcte toepassing van de reglementen en een onpartijdige leiding tijdens wedstrijden, competities en tornooien. Binnen de Vlaamse Tafeltennisliga wordt er nauw samengewerkt met de Landelijke Arbitrage Commissie (LAC).

LAC
In de Landelijke Arbitrage Commissie worden de vijf provincies vertegenwoordigt door één afgevaardigde.
Ze bestaat dus uit vijf vertegenwoordigers. De commissie organiseert de nodige opleidingen en bijscholingen voor scheidsrechters. Daarnaast zijn ze bevoegd voor het aanduiden van scheidsrechters  op landelijk niveau. Ook bespreken ze alle vragen en opmerkingen vanuit de verschillende provincies.

De LAC ondersteunt en groepeert alle (potentiële) scheidsrechters. Interesse in de provinciale opleidingen? Of ben je provinciaal, landelijk, nationaal of internationaal scheidsrechter? Dan word je ondersteunt door het LAC. Niet elke scheidsrechter heeft dezelfde ambitie, dat moet ook niet, maar dragen wel dezelfde liefde voor de sport. Een scheidsrechter wil zich inzetten voor de sport en haar spelers. Zo maken ze elkaar ook sterker door hun ervaringen met elkaar te delen. 

Vrijwillig karakter
Een scheidsrechter doet de functie op vrijwillige basis. Een officiële scheidsrechter wordt wel gevraagd om een minimum
aantal wedstrijden, competities of tornooien te begeleiden. Het opbouwen van dergelijke ervaringen versterkt de
scheidsrechter en maakt hem of haar klaar om vrijwillig door te groeien. De opgebouwde ervaringen motiveren en stimuleren scheidsrechters om actief te blijven in onze sport.   

Laagdrempelig
Scheidsrechter worden kan vanaf 16 jaar. Na het volgen van een provinciale scheidsrechterscursus, kan er op provinciaal
niveau begonnen worden. Scheidsrechters versterken de sport en zijn onmisbaar bij de organisatie van competities en
tornooien. Als federatie zijn we steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste scheidsrechters. We streven naar één officiële scheidsrechter voor een kleine club. Voor een grotere club streven we naar minstens twee officiële scheidsrechters ter begeleiding van de wedstrijden, competities en tornooien. 

 

Heb je interesse in de provinciale scheidsrechterscursus? Klik dan hier voor de jaarlijkse bijscholingen en opleidingen.

Scheidsrechters in de kijker

Rousseau Philippe: klik hier
Mertens Guido: klik hier
Cools Youri: klik hier
Justine Busschaert: klik hier
Jeroen van der Hooft: klik hier
Geert Geldof: klik hier
Paul Willems: klik hier

   

 


LOGO SPORT VLAANDEREN