Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Fairplay

Fairplay en ethiek in onze sport wordt ook door de federatie hoog in het vaandel gedragen. De Vlaamse tafeltennisliga probeert een lijn uit te zetten voor alle spelers, ouders, trainers, clubs.

In onze sport is er slechts sporadisch een geval van agressie. Wedstrijden verlopen doorgaans in een sfeer van collegialiteit waar medespelers en tegenstrevers bij elkaar scheidsrechteren. Supporters die komen zijn gepassioneerd en gedisciplineerd. Bij problemen kan men steeds beroep doen op een onafhankelijke commissie, die zowel op provinciaal als landelijk niveau de scheiding der machten respecteert. De tuchtcommissie staat garant voor een eerlijk en onafhankelijk adviesorgaan binnen de VTTL.

In het jaar 2018 werd er een fair play charter uitgewerkt voor alle clubs. In 2021 werd een update uitgevoerd in de vorm van een compleet ethisch charter. De bedoeling is dat clubs het engagement aangaan met de VTTL om samen te werken aan ethiek in tafeltennis. 

De clubs kregen ook gedragscodes aangereikt voor bestuurders, spelers, ouders, toeschouwers en scheidsrechters om hun verder te ondersteunen in dergelijk beleid. U kan deze onderaan deze pagina terugvinden.

Er zijn ook tips beschikbaar. Deze kan U hier terugvinden.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN