Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Belgisch slagveld in U21

De U21 mannen beten vandaag de spits af in sporthal Haneveld. Vier Belgen kwamen in actie: Thibaut Darcis, Florian Cnudde, Laurens Devos en Olav Kosolosky. Op het einde van de dag bleef er niemand over. Lung en Degraef gingen ook onderuit. Het woord is wellicht aan de Aziaten morgen.

Geschreven door Ivan Crabbe

Kosolosky liet de afgelopen dagen al mooie dingen in De Haan. Tegen Brian Afanador leverde hij eveneens een sterke partij af. Lang kon de Oost-Vlaming gelijke tred houden, maar de motor van de Puerto Ricaan sloeg net op het juiste moment weer aan. Yi Hsin Feng uit Chinees Taipei maakte Thibaut Darcis het leven zuur. Na moeizame setwinst voor Darcis in de eerste set keerde de wedstrijd helemaal. Feng stoomde door naar een 3-1-zege. Florian Cnudde liet zich ook ringeloren, de Duitser Gerrit Engemann was de boosdoener. Paralympisch kampioen Laurens Devos werd gisteren uitgeschakeld bij de seniores. Het was vandaag tijd voor revanche bij de  U21. De start was flauw tegen de Zweed Simon Soderlund. Na verlies in de eerste set herpakte Devos zich helemaal. Het thuispubliek stuwde hem naar een knappe overwinning (3-1). De volgende tegenstander was de Zuid-Koreaan Cho Seungmin, het tweede reekshoofd. Devos had het moeilijk en kreeg geen grip op de wedstrijd. De Zuid-Koreaan ging door op zijn elan en plaatste zich vlot voor de volgende ronde. Onze wereldkampioen kan desondanks terugblikken op een schitterend toernooi. “De Zuid-Koreaan was veel te sterk”, zei Devos na afloop. “Ik kan ondanks deze nederlaag terugblikken op een mooi parcours in het enkelspel. Enkel tegen de Chinees zat er meer in. Die wedstrijd had ik graag gewonnen, want dan stond ik op de hoofdtabel. Ik kan deze goede vorm nu meenemen naar de Open van Wit-Rusland en het WK juniores.”

China en Japan
Bij de U21 vrouwen waren Margo Degraef en Lisa Lung vandaag aan zet. Lisa Lung kreeg weer de Chinese Xinyi Guo tegenover zich. Mentaal had ze het moeilijk en ze ging kansloos met 3-0 onderuit. Margo Degraef kreeg met de Française Pauline Chasselin ook een taaie klant voorgeschoteld. Het werd een spannende wedstrijd met wisselende kansen. Chasselin kwam 2-1 in sets voor, maar Degraef vocht terug en haalde met een nipte 11-9 de belle binnen. Later volgde een clash met eerste reekshoofd Nagasaki. Margo speelde ijzersterk en dwong zelfs een belle af. Jammer genoeg kwam ze dan net tekort om die stuntzege te boeken.

Morgen start de hoofdtabel in het dubbelspel. Met de duo’s Lambiet/Allegro en Nuytinck/Devos liggen er medaillekansen voor onze Belgische delegatie. Bij de vrouwen komen Lisa Lung en Margo Degraef in actie.