Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Corona-steun

De minister van sport, Ben Weyts, wil de Vlaamse (jeugd)sportclubs bedanken voor hun inspanningen in het moeilijke afgelopen jaar. De minister waardeert de inspanningen die de sportclubs hebben geleverd om jeugdsportactiviteiten, waar mogelijk, te laten doorgaan tijdens de periode van de coronamaatregelen. Daarnaast is hij bezorgd om de drop out bij de jeugd. Een extra ondersteuning voor de jeugdsportclubs met kwalitatieve werking is dan ook belangrijk. We kunnen jullie, dankzij de steun van minister Ben Weyts en de Vlaamse Regering, een extra corona-subsidie toekennen.

De steun is voorzien voor de sportclubs die via het project jeugdsport subsidies ontvangen hebben in 2020. De sportclubs moeten geen verantwoording indienen voor deze corona-subsidie. Voor de VTTL werd in totaal een bedrag van 94.733,30 euro ter beschikking gesteld die integraal terugvloeit naar deze clubs.

Sportclubs die niet deelnamen aan het jeugdsportproject komen jammer genoeg niet in aanmerking voor deze bijkomende corona-subsidie, gezien het door de Vlaamse Regering aan de federaties opgelegd wordt om deze toekenning alleen te doen richting de clubs die wel deelnamen. Het toont echter nogmaals het belang aan om deel te nemen aan de projecten die federaties uitwerken.

De uitbetaling aan de betrokken clubs is ondertussen uitgevoerd. 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN