Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

EK U13

Deze week (14-18 juni) vindt het Europees kampioenschap U13 plaats in Zagreb. Voor de VTTL zullen Ella Aelst, Temperance Tang en Matt Closset deelnemen. Op de pagina kan u meer info terugvinden.

Teams gemengd: Belgen behalen vijftiende plaats

Er werd op woensdag gestart met de gemengde teamcompetitie (U13). De Belgische selectie bestaat uit: Matt Closset, Ella Aelst, Temperance Tang en Noan Piette. In de eerste groepswedstrijd werd er heel vlot met 5-0 gewonnen van Letland. Tsjechië was een zwaardere klant in de tweede poulematch. De Belgen leverden enkele sterke prestaties, maar moesten zeer nipt de duimen leggen (2-3). De Bulgaren waren de tegenstander in de derde groepswedstrijd. Een zege was noodzakelijk om door te stoten. Onze jeugd deed het weer uitstekend. De ontmoeting kon alle kanten uit, uiteindelijk moest de laatste wedstrijd van Matt Closset de beslissing brengen. Miroslav Schmidt hield het hoofd koel en kon de Bulgaren de overwinning bezorgen (2-3).

Wedstrijd tegen Grieken
De Belgische ploeg gaat nu naar de troosting, waar er nog geknokt wordt om de vijftiende plaats te behalen. Na twee overwinningen tegen Slovakije en Kroatië konden de Belgen hun groep op die tabel winnen. Griekenland werd vrijdag ook met 3-2 verslagen. Voor die vijftiende plaats te pakken, moest er gestreden worden tegen Oostenrijk. Ook deze keer werd het een spannende wedstrijd en konden de Belgen aan het langste eind trekken. De mooie vijftiende plaats was een feit!

Enkelspel: Matt Closset sneuvelt in 1/8ste finale

Matt Closset haalde een hoog niveau en won twee wedstrijden in zijn poule. Enkel de Pool Mateusz Wisniewski bleek te sterk, maar die nederlaag maakte niet uit. Op naar de volgende ronde voor Matt!
Op de hoofdtabel haalde Closset vlot twee overwinningen binnen. In de 1/8ste finale bleek de Italiaanse topper Francesco Trevisan, de latere finalist, nog een maatje te groot. Jammer, maar toch een mooi enkeltornooi voor Matt.
Noan Piette werd derde in zijn groep en werd verwezen naar de troosting. Daarin werd hij uitgeschakeld in de derde ronde. 
Ella Aelst kon knap één wedstrijd winnen, maar dat volstond niet voor de kwalificatie. Haar tornooi ging verder in de troostingstabel. Voor Temperance Tang is dit EK een goede leerschool. Ze speelde goed mee en kon zelfs een poulewedstrijd winnen. In de troosting streed ze nog mee voor een mooie plaats. Jammer genoeg werd Tempie al uitgeschakeld in de eerste ronde van die tabel. Aelst haalde nog de derde ronde.

Speler(s): 
Matt Closset
Temperance Tang
Ella Aelst
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
woensdag, 14 juni, 2023 tot zondag, 18 juni, 2023
Plaats: 
Zagreb

 


LOGO SPORT VLAANDEREN