Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Europese Top 10 jeugd

Zilver en brons voor Belgische Jeugdselectie

Op de Europese Jeugd Top 10 tafeltennis werd de afgelopen drie dagen gestreden voor de medailles. De beste Europese Jeugdspelers namen het tegen elkaar op in Duitsland. Daarbij zaten dit jaar ook 3 Belgen. Bij de cadetten meisjes kwam Julie van Hauwaert in actie, bij de junioren jongens verdedigden Olav Kosolosky en Nicolas Degros de Belgische eer.

Olav ambieerde het podium en maakte die verwachtingen ook volledig waar. Hij verloor uiteindelijk slechts 1 wedstrijd, tegen de latere winnaar Kay Stumper, en sloot het tornooi dan ook terecht af met een mooi zilveren medaille. Olav evenaart op die manier het resultaat van Jean-Michel Saive van 1985 en 1987.

Nicolas werd op het laatste moment toegevoegd aan de deelnemerslijst. Desalniettemin verraste hij vriend en vijand met een derde plaats na 3 zeges en 3 nederlagen.

Julie miste op de eerste twee wedstrijddagen enkele kansen op winst. Op de laatste dag herpakte ze zich knap en ze kon uiteindelijk toch 2 zeges binnenhalen. De laatste wedstrijd van de dag ging jammer genoeg nipt verloren, waardoor ze uiteindelijk op de tiende plaats strandde. Winst had een zesde plaats opgeleverd.

Het is duidelijk dat de Belgische Jeugdspelers ook in deze moeilijke tijden het beste van zichzelf blijven geven.

Speler(s): 
Olav Kosolosky
Julie Van Hauwaert
Coach(es): 
David Henkens
Carlo Agnello
Datum: 
vrijdag, 9 oktober, 2020 tot zondag, 11 oktober, 2020
Plaats: 
Berlijn