Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Lentecriterium veteranen 2022 VTTL

Datum: 
zondag, 27 maart, 2022
Plaats: 
TTC Sokah Hoboken - Albert Einsteinlaan 50 - 2660 - Hoboken

Vorig jaar kon het Lentecriterium Veteranen niet doorgaan omwille van de heersende gezondheidscrisis. Gisteren, na een aanpassing naar de zomertijd, kon het gelukkig wel opnieuw doorgaan. Het werd een aangenaam weerzien tussen de deelnemers naast de tafel. Aan de tafel werd er sportief gestreden om elk punt. Het ideale evenement voor een gezonde en sportieve VTTL-veteraan. De toppers waren in (bijna) elke reeks op de afspraak. 

Het lentecriterium vond plaats in het sportcentrum Stuivenberg te Antwerpen bij gastclub TTC Sokah Hoboken. Er werd gespeeld in 3 reeksen: B en C, D en E en NG. Het gemengd deelnemersveld (Heren en Dames) vormt het gekende recept voor een lentecriterium. In totaal kende het lentecriterium 52 enthousiaste deelnemers. Guido Mertens en Philip Van Oeckel waren ook aanwezig als hoofdscheidsrechter (HS) en IT-specialist om alles in goede banen te leiden. Het tornooi begon om 10u en er werd op 8 tafels gespeeld. Om 18u30 werd aangenaam afgesloten met een warme maaltijd in een stralende lentezon. De VTTL-veteranen werden verwent met een uitstekend stoofpotje kip-kalkoen met gratin dauphinois en als afsluiter een stuk taart. 

B en C-reeks
Twee spelers (Peter Vanhoutte en Michel Mentens) met een B-klassement in de B en C-reeks. Na de groepsfase stonden Peter Vanhoutte (TTC Schoten) en Xavier Maes (TTC Drive Oostende) bovenaan hun groep. Zij mochten de finale spelen. Michel Mentens (TTV Lipalet) en Dirk Bombeeck (TTC Olsene) werden tweede in hun groep en speelden voor plaats 3. Als favoriet kon Michel Mentens zijn status waarmaken en met een 3-1 overwinning kon hij de 3de plaats claimen. Dirk Bombeeck sluit een sterk criterium af met een sterke 4de plaats. 

De finale dan! Als B4-speler was Peter Vanhoutte favoriet voor de eindzege tegen C0-speler Xavier Maes. Het verschil in het klassement werd ook duidelijk tijdens de finale. Met een 3-0 overwinning mocht Peter Vanhoutte bovenaan schitteren op het podium. Xavier Maes werd 2de dit lentecriterium. 

D-reeks
We kregen 3 poules in de D-reeks. Luc Bamps (TTC Sint-Truiden), Freddy Noukens (TTC Werchter) en Hedwig Amelinckx (TTC Stekene) kwamen als winnaar uit de groepsfase. De 3 D0-spelers mochten onderling uitmaken wie de eindwinnaar werd van dit lentecriterium. Hedwig Amelinckx kon beide wedstrijden winnend afsluiten en mocht plaatsnemen op het hoogste schavotje. Freddy Noukens werd 2de en Luc Bamps 3de.

E en NG-reeks
TTC Rooigem-Gent boven in de E en NG-reeks! Bjorn Lannoy, Katty De Walsche en Ewald Schepens spelen elk voor de Oost-Vlaamse club en konden de groepsfase als winnaar afsluiten. Bjorn Lannoy kon daar als favoriet zijn status waarmaken en werd eindwinnaar van het lentecriterium. Ewald Schepens werd 2de. Katty De Walsche werd, na een sterk tornooi, 3de.  

We willen iedereen bedanken voor zijn/haar positieve bijdrage om het lentecriterium te doen slagen. We kunnen niet wachten op het komende herstcriterium op 27 november 2022. Deze editie zal doorgaan in West-Vlaanderen, maar de gastclub is nog niet bekend. Het LRVC zal tijdig de locatie bekend maken, maar de datum mag alvast gereserveerd worden.