Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaamse Jeugdkampioenschappen 2022

Datum: 
vrijdag, 11 november, 2022
Plaats: 
Sporthal De Rode Loop, Rodeloopstraat 2, 2170 Merksem

Op 11 november streden de beste Vlaamse jeugdspelers voor de titel in Merksem. Er werd gespeeld in vier leeftijdscategorieën (jongens & meisjes): preminiemen, miniemen, cadetten en juniores. Sara Devos (A3) en Pepijn Surmont (B6) veroverden de titels bij de juniores. 

Voor het tweede jaar op rij ging Limburg Kempen lopen met de beker na een mooie collectieve prestatie. Antwerpen legde beslag op de tweede plaats en West-Vlaanderen vervolledigde het podium.

Laten we beginnen bij de ‘oudste’ deelnemers, de juniores. In het geval van Matt Closset met een korreltje zout te nemen, want het VTTL-talent is pas 12 jaar geworden. Zijn verjaardag was trouwens op de dag van het Vlaams jeugdkampioenschap. De eerste plaats bij de juniores moest hét verjaardagscadeau worden voor de zoon van Marc Closset. Een vroege nederlaag zorgde al voor een deukje in de ambities. Pepijn Surmont (B6) was indrukwekkend en reeg elke deelnemer vlot aan z’n degen. Tegen Closset toonde Surmont dat hij de verdiende Vlaamse kampioen was. Na een knappe wedstrijd kon hij met 3-2 zegevieren. Closset moest vrede nemen met zilver. Toch een mooie prestatie van de jongeling. Met Matthias Aerts kroop een derde B-speler het podium op.

Devos autoritair
Sara Devos (A3) was ongenaakbaar bij de meisjes juniores. Ze won elke wedstrijd met 3-0. Dat belooft voor de toekomst. De West-Vlaamse mag nu zeker hoger mikken, doelen met de nationale ploeg staat te wachten. Leen Cardinaels (B4) was ook in grote vorm. Ze pakte zilver en verloor enkel tegen Sara Devos. Geen Laurens Boogers (B2) op de derde plaats, deze ging naar Fleur Desmet (B4).

Lotte Nuyttens (B2) was de grote favoriete bij de cadetten meisjes. Ze maakte haar favorietenrol met brio waar. Slechts één set werd verloren door Nuyttens. Zeer sterke prestatie! Kathe De Meyer (B2) legde ook een mooi parcours af en kon meer dan tevreden met zilver. Gitte Gregoor (C0) kon met haar derde plaats weer een pak punten verzamelen voor de provincie Limburg/Kempen. Te vermelden: Fien Croon (NG) pakte een heel mooie vierde plaats voor de provincie Vlaams-Brabant.
Een andere grote favoriet bij de cadetten was Vitja Lutsenko (B2). Met overmacht kon hij z’n reeks winnen. Jamie Eling (B6) was gebrand op meer, maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. Bryan Zhang (C0) viel in deze reeks net naast het podium. Balen, maar op naar de volgende uitdaging!

Orkaan Temperance
Geen verrassingen bij de miniemen. Ella Aelst (C0) en Louis-Victor Lemaire (C6) gingen met de titel lopen. Josse Duthoy (C6) had op meer gehoopt, maar kwam net tekort in de strijd voor goud. Limburg/Kempen veroverde met nieuwe podiumplaatsen weer veel punten.
Bij de preminiemen meisjes stond er geen maat op Temperance Tang (C6). Als een orkaan raasde Tang door het tornooi. Emma Leysens en Nore Putzeys vervolledigden het podium in Merksem. Tenslotte de preminiemen jongens. Het werd een open strijd, verschillende E-spelers maakten kans op de oppergaai. Uiteindelijk ging Jesse Van Den Berk (E2) met de eerste plaats aan de haal.

De Vlaamse jeugdkampioenschappen waren een uitstekend podium voor ons nieuw Vlaams talent. Er werd hard gestreden en we willen ook de andere deelnemers in de bloemetjes zetten. Bedankt om er een mooie dag van te maken. Op naar volgend jaar!

Hieronder kan u het fotoalbum van de Vlaamse jeugdkampioenschappen 2022 terugvinden. Bedankt voor de foto’s Xavier Pottier en Alfons Vanhoudt!

 


LOGO SPORT VLAANDEREN