Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Contender Nigeria 2023

Deze week (12-18 juni) vindt de WTT Contender in Lagos (Nigeria) plaats. Cédric Nuytinck is de enige Belgische deelnemer. Op deze pagina kan u alle nodige info terugvinden.

Enkelspel: Nuytinck naar 1/8ste finale

Cédric Nuytinck (30) was als reekshoofd vrijgesteld en kwam donderdag pas in actie op de hoofdtabel. An Jaehyun (WR 41) keek onze landgenoot in de ogen in de 1/16de finale. Een zware dobber, maar Nuytinck was niet onder de indruk. Na een felbevochten setwinst (12-10) in de eerste set bleef hij op hoog niveau acteren. De Zuid-Koreaan liet echter niet begaan en sleepte een belle uit de brand. We voelden de spanning bij beide spelers, het bleef gelijk op gaan in de beslissende set. Bij een 8-6-voorsprong leek matchwinst in zicht voor Nuytinck, maar An knokte zich met enkele mooie slagen naar 8-8. Daarna werd het zelfs nog 10-8 voor de Zuid-Koreaan. Game over? Nee, onze landgenoot werkte beide matchballen nog weg en verzilverde meteen zijn eerste wedstrijdpunt. Een deugddoende overwinning voor Nuytinck. Op naar de volgende clash!

Clash met topper Chuang Chih-Yuan
Vrijdag volgde de clash met Chuang Chih-Yuan uit Chinees Taipei. Nuytinck kwam moeilijk in zijn spel en verloor kansloos de eerste set. Even leek er beterschap, maar ook de twee volgende sets gingen verloren. Geen schande deze nederlaag, hopelijk heeft Nuytinck wat vertrouwen getankt uit z'n vorige partij. De volgende uitdaging zijn de Europese Spelen.