Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Star Contender Goa 2023

Deze week vindt de WTT Star Contender plaats in Goa (27 februari - 5 maart). Er komen twee Belgen in actie (Adrien Rassenfosse en Cédric Nuytinck). Op deze pagina blijft u op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

Enkelspel: Rassenfosse haalt hoofdtabel

Adrien Rassenfosse kwam als eerste Belg in actie. Hij versloeg in de eerste kwalificatieronde de Nepalees Sanyog Kapali (3-1). Ook de Japanner Yuto Kuzikuri ging voor de bijl. Ho Kwan Kit (Hong Kong) was een taaie noot in kwalificatieronde drie, maar kon na vijf sets toch gekraakt worden. Benedek Olah (Finland) was de tegenstander op de hoofdtabel. Jammer genoeg ging Adrien na drie sets onderuit in die wedstrijd. 
Cedric Nuytinck was vrij in de eerste ronde van de kwalificaties en trof Cho Daeseong (Zuid-Korea) in ronde twee. Het werd een moeilijke klus voor onze Belgische kampioen. De Zuid-Koreaan kwam snel 2-0 voor in sets. Nuytinck kwam veel beter in de wedstrijd, maar moest na vier sets toch het onderspit delven. 

Dubbelspel: Nuytinck-Rassenfosse strandt in kwartfinale

Cédric Nuytinck en Adrien Rassenfosse moesten kwalificaties afhaspelen in het dubbelspel. De Zuid-Koreanen Park Ganghyeon en Kang Dongsoo waren een taaie brok in de tweede kwalificatieronde. Onze landgenoten moesten alles uit de kast halen, maar konden na vijf sets toch zegevieren. Op naar de hoofdtabel! Cho Daeseong en Lee Sangsu uit Zuid-Korea waren de tegenstanders. Nuytinck en Rassenfosse toonden hun uitstekende vorm en wonnen de wedstrijd redelijk vlot met 3-0. Geen druk meer voor die wedstrijd in de kwartfinale. Opnieuw kwam de tegenstand uit Zuid-Korea: An Jaehyun en Cho Seungmin. Deze keer kwam de machine van ons Belgisch duo niet op toerental. Na drie sets zat het tornooi voor de Belgen erop. Ze mogen terugblikken op een mooi parcours. 

Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
maandag, 27 februari, 2023 tot zondag, 5 maart, 2023
Plaats: 
Goa