Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT YC Hongarije 2023

Van 2 tot 8 november vindt de WTT Youth Contender plaats in Hongarije. Ella Aelst, Lotte Nuyttens, Kathe De Meyer en Lessia Lewyckyj zijn van de partij voor de VTTL. Op deze pagina kan u alle nodige info terugvinden.

Enkelspel (U17, U15 & U13)

Lessia, Lotte en Kathe kwamen in actie bij de U17. Het was knokken voor Lessia in de poule, maar ze kon zich met één overwinning toch plaatsen voor de hoofdtabel. De Duitse Lisa Wang was in de eerste ronde wel een maatje te groot voor Lewyckyj. Lotte Nuyttens kende minder succes en werd jammer genoeg laatste in haar groep. Ook voor Kathe De Meyer zat het avontuur in Hongarije er al op na twee wedstrijden bij de U17.

Kathe De Meyer en Ella Aelst betaalden leergeld bij de U15. Ze konden geen wedstrijd winnen in de poulefase, maar het is wel een ervaring die ze meenemen naar de toekomst toe. Lotte en Lessia stootten wel door naar de hoofdtabel. Lotte verloor hierin in de eerste ronde met nipte cijfers tegen de Oostenrijkse Celine Anubis Panholzer. Lessia was vrij de eerste ronde en ging in de tweede ronde eruit tegen de Duitse Elisa Nguyen.

Ella Aelst nam de honneurs waar bij de U13 meisjes. In een groep met vijf speelsters slaagde ze er niet in om zich te plaatsen voor de hoofdtabel. Desondanks kon Ella toch knap twee wedstrijden winnen in dit sterk bezette tornooi.

Speler(s): 
Lotte Nuyttens
Kathe De Meyer
Lessia Lewyckyj
Coach(es): 
Pieter Geerts
Datum: 
donderdag, 2 november, 2023 tot woensdag, 8 november, 2023
Plaats: 
Szombathely