Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Irak 2023

Deze week (13-19 maart) vindt de WTT Youth Contender plaats in Sulaymaniyah (Irak). Tom Closset is de enige Belgische vertegenwoordiger. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

Enkelspel: Tom Closset grijpt titel bij U17

Tom Closset begon zijn matchenreeks bij de U17. In de groepsfase kende hij geen problemen om de eerste plaats te pakken. Als eerste reekshoofd was hij bye in de Round of 32. De goede vorm behouden was het doel. Mohamad Zaza (Egypte) was het volgende slachtoffer in de 1/8ste finales: 3-0. Tom bleef op een wolk spelen en liet in de kwartfinale Amirparsa Masoumi (Iran) geen kans: 3-0. Wie kon hem nog bedreigen?
Niemand zo bleek achteraf. In de halve finale had Tom zijn handen wel vol met de Iraniër Benyamin Faraji, maar na een spannende wedstrijd werd het nog 3-2 voor onze landgenoot. Opnieuw een Iraniër was de tegenstander in de finale: Samran Karimi. Closset verloor de openingsset, maar daarna liep het vlot. Een 3-1-zege en een nieuwe titel was het eindresultaat. Gefeliciteerd Tom!

Kleine opdoffer bij U19
Bij de U19 volgde zaterdag meteen een opdoffer. Tom verloor de eerste groepswedstrijd met 3-0 van Parham Ashrafi (Iran), maar kon zich met een tweede plaats toch kwalificeren voor de hoofdtabel. De eerste wedstrijd was meteen een serieuze test. Tom kwam 2-0 achter in sets tegen thuisspeler Anwer Hameed. Opgeven staat niet in het woordenboek van Tom. Hij kon nog een belle afdwingen en ook daarin toonde hij zich de sterkste. In de kwartfinale was Mohammed Alqassab (Saoudi-Arabië) de tegenstander. Deze keer werd het een vlotte 3-0-zege.
Ook in deze competitie haalde Closset de laatste vier. Een nieuwe titel was natuurlijk de doelstelling, maar die kwam er niet. De Syriër Obaida Zaza en Closset waren aan elkaar gewaagd in de halve finale. De sets waren enorm spannend en een belle was dan ook het logische gevolg. Beide spelers voelden de druk en het was de Syriër die er net iets beter mee kon omgaan: 12-10. Dat is balen, maar met een titel bij de U17 zal de familie Closset zich toch kunnen troosten. 

Speler(s): 
Tom Closset
Coach(es): 
Marc Closset
Datum: 
maandag, 13 maart, 2023 tot zondag, 19 maart, 2023
Plaats: 
Sulaymaniya

 


LOGO SPORT VLAANDEREN