Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Tbilisi 2022

Deze week vindt de WTT Youth Contender in Tbilisi plaats (19-25 september). Tom Closset, Matt Closset en Vitja Lutsenko zijn de Belgische deelnemers. Op deze pagina kan u de belangrijkste resultaten terugvinden.

Tom Closset (16) is met hoge ambities afgezakt naar Georgië. Hij kwam op maandag al in actie bij de U17. In de groepsfase kende Tom geen problemen, hij rekende simpel af met een Georgiër en een Armeniër. In de 1/8ste finale op dinsdag ging Closset vlot voorbij de Egyptenaar Ali Eldemerdash. Een andere Egyptenaar wacht hem op in de kwartfinale: Ebrahim Gubran. Closset startte als favoriet en leek ook het laken naar zich toe te trekken, jammer genoeg gingen enkele heel spannende sets verloren en zo moest Tom toch nog het onderspit delven. Jammer, hier zat veel meer in.
Vitja trad bij de U17 aan in een andere groep. De VTTL-speler deed het meer dan behoorlijk en kon zich met twee overwinningen plaatsen voor de hoofdtabel. Vitja was rechtstreeks geplaatst voor de 1/8ste finale. Daarin wachtte de Iraniër Mohammad Habibi. Lutsenko kon de eerste set winnen, maar moest daarna de wet van de sterkste ondergaan. De Iraniër kon na vier sets doorstomen naar de volgende ronde.
Bij de U19 jongens kwam Tom Closset ook al in actie. Hij won zijn eerste poulematch, maar ging daarna onderuit tegen de Iraniër Keshavarzi. Closset trof de Mexicaan Rogelio Castro in de 1/8ste finale. Het werd een spannende partij, maar Closset toonde zich mentaal de sterkste en kon na vijf zware sets zegevieren. Deze overwinning gaf zichtbaar een boost. De Iraniër Ali Sajjadian werd in de kwartfinale met een droge 3-0 naar huis gestuurd. Brons was een feit, maar zat meer in. Remi Chambet-Weil uit Nederland was de tegenstander in de halve finale. De eerste twee sets waren zeer spannend, maar Closset kon die nipt winnen. In de derde set voelde Closset de finale lonken en dat stuwde hem naar een 11-8-setwinst. In de finale keek Closset opnieuw de Iraniër Keshavarzi in de ogen. Die was in de poulefase nog te sterk, maar wat wordt het nu in de eindstrijd?
We kregen opnieuw een gelijkopgaande wedstrijd. Iran had al alle enkeltitels buiten de U19 gewonnen in Georgië, dus Keshavarzi was erop gebrand om het rijtje compleet te maken. De Iraniër nam de beste start, maar Closset hing de bordjes snel gelijk. We kregen tafeltennis van hoog niveau geserveerd. Een belle was de logische epiloog, ook daar geen afscheiding. De zenuwen gierden door de keel, maar bij 15-13 voor Closset kon het feest losbarsten. Beelden hiervan te zien in de bijlage van dit artikel. Gefeliciteerd Tom! Dit is een wereldprestatie!

Brons voor Matt bij U13
Matt Closset verscheen op maandag ook in de arena bij de U13. Hij nam een schitterende start en kon z'n drie groepswedstrijden met 3-0 winnen. We zien hem terug in de 1/8ste finale. Daarin ontmoette hij een Georgiër met een mooie naam: Nikoloz Chkhartishvili. De naam was niet alleen een zware klus. De wedstrijd werd ook een thriller, maar Closset kon in de belle het hoofd koel houden en met 11-8 winnen. Op naar de kwartfinale! De Oezbeek Akmedov toonde zich daar ook een taaie klant. Matt bleef geconcentreerd spelen en kon na vier sets toch zegevieren. Brons was al een zekerheid, maar Closset wou meer. De Iraniër Faraji, tevens de latere winnaar, kon Matt echter uit de finale houden, maar desondanks een zeer mooi parcours voor de jonge Closset. 
Bij de U15 liep het wat moeizamer voor Matt. De balans na de poulefase: één overwinning, één nederlaag. Zelfde verhaal bij Lutsenko: één zege, één nederlaag. Beide spelers konden toch doorstoten naar de Round of 32, die wordt woensdag afgewerkt. Voor Matt werd het een zware wedstrijd tegen de Kazak Kassym. Ondanks een mooi gevecht moest hij na vijf sets het hoofd buigen. Vitja Lutsenko was op dreef en kon zelfs tot in de kwartfinale geraken. Daar werd zijn opmars jammer genoeg gestuit door de Adil Ahmadzada (Azerbeizdjan). Good job boys!

Speler(s): 
Matt Closset
Tom Closset
Vitja Lutsenko
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 19 september, 2022 tot woensdag, 21 september, 2022
Plaats: 
Tbilisi

 


LOGO SPORT VLAANDEREN