Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

BK Jeugd 2023

Datum: 
zaterdag, 25 februari, 2023 tot zondag, 26 februari, 2023
Plaats: 
Centre Sportif de Blocry, Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve

Afgelopen weekend vond het Belgisch kampioenschap jeugd plaats in Louvain-la-Neuve. In 25 reeksen (enkel, dubbel en gemengd dubbelspel) werd er gestreden om de titel. Onze Vlaamse toppers deden het uitstekend. Sara Devos, Julie Van Hauwaert, Tom Closset, Matt Closset, Bryan Zhang, Temperance Tang, Lotte Nuyttens, Ella Aelst en Lessia Lewyckyj veroverden een Belgische titel. 

We beginnen bij de ‘oudste deelnemers’, de -19. In deze reeks van het enkelspel waren de Walen bijzonder dominant. Matthias Vanvinckroye (B2) en Lune Kiekepoes (C2) konden met een bronzen medaille de Limburgse eer nog hooghouden. Tom Closset (A17) was gebrand op de titel bij de juniores. Hij speelde een sterk tornooi en kon Alessi Massart naar de tweede plaats verwijzen. Per Gevers (B2) veroverde het brons.
Julie Van Hauwaert (brons) en Sara Devos (zilver) beten hun tanden bij de juniors stuk op Lilou Massart (A5). Zal de Waalse ook schitteren op het BK A? We zijn benieuwd.
Bij de cadetten konden we rekenen op Vitja Lutsenko (B2) en Jamie Eling (B6). Voor Lutsenko behoorde de titel tot de mogelijkheden, maar in de finale kwam hij net tekort tegen Charles Janssens (B2). Jamie Eling speelde een knap tornooi. Hij won tegen een B4 en verloor uiteindelijk tegen Vitja Lutsenko in de halve finale. Matt Closset (B4) speelde een reeks hoger, maar kon jammer genoeg niet stunten. Bij de miniemen kon de jonge Closset de titel wel grijpen. Ella Aelst (C0) was de primus bij de meisjes miniemen. Ze was een klasse beter dan de rest. Nore Colla (C4) veroverde het zilver.

Zilver voor Nuyttens 
Veel mooie wedstrijden bij de meisjes cadetten. Lilly Laffineur (B0) was ijzersterk in deze reeks. Ze pakte het goud door in de finale Lotte Nuyttens (B2) te verslaan. Kathe De Meyer (B2) legde beslag op de derde plaats. Lessia Lewyckyj (B2) had een mindere dag en viel naast het podium.
Temperance Tang (C6) was opnieuw oppermachtig bij de preminiemen. Wie kan haar nog afstoppen?

Er werd in Louvain-la-Neuve ook gestreden om verschillende titels in het dubbelspel en het gemengd dubbelspel. Julie Van Hauwaert en Sara Devos vormen een ijzersterk duo. Bij de juniors wonnen ze vlot al hun wedstrijden. In de finale werd er gewonnen van Lilou Massart en Elea Colot. Lotte Nuyttens en Lessia Lewyckyj waren dominant bij de cadetten. Een titel was dan ook het logische gevolg.

Goud voor Matt en Bryan
Matt Closset en Bryan Zhang waren met veel ambities gestart aan het dubbeltornooi. Ze maakten hun favorietenrol wel waar. Nolan Baroux en Sam Vandenbulcke werden vlot verslagen in de finale. Temperance Tang (C6) vormde in het dubbelspel preminiemen een duo met Elisa Timmermans (NG). Ze waren zeker niet de topfavoriet, maar knokten zich toch mooi naar een tweede stek. De titel ging naar Rosie Wacheul (D0) en Lilou Dantinne (D4). 
In het gemengd dubbelspel was er een ontgoocheling voor Vitja en Lessia bij de cadetten. De finale ging verloren tegen Hugo Collard (C2) en Lilly Laffineur (B0). 

Bedankt aan alle deelnemers aan dit BK jeugd!
Hieronder kan u alle uitslagen, eindrangschikking en de foto’s van het tornooi terugvinden.

Meer info: 
Bijlage(s): 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN