Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

India wil de tafeltenniswereld veroveren

Het Indische tafeltennis kent een sterke opgang. Amalraj, Shetty, Gnanasekaran, Batra: het zijn maar enkele namen die in de toekomst moeten schitteren voor het Aziatische land. In De Haan tekenen een 15-tal Indische spelers present, een van de grootste delegaties. Manika Batra, titelkandidaat bij de vrouwen, is hét uithangbord. “Ik hou van België. Vorig jaar haalde ik de kwartfinale, nu wil ik beter doen.”
Dat zal dan toch voor een andere keer zijn. De Indische schone werd uitgeschakeld in de tweede ronde. Morgen kan ze haar blazoen nog oppoetsen in het dubbelspel.

Geschreven door Ivan Crabbe

India is het tweede meest bevolkte land ter wereld (circa 1,2 miljard inwoners red.). De laatste jaren wordt er sterk geïnvesteerd in tafeltennis. In miljoenensteden als Mumbai en New Delhi wordt er hard gewerkt aan de sportieve toekomst van het land. Twee jaar geleden ging de Indiër Sathiyan Gnanasekaran, dit jaar niet aanwezig, met de kroon lopen op de Belgium Open. Hij versloeg lokale held Cédric Nuytinck met 4-0. Successen volgden op onder meer de Commenwealth en Asian Games. Op het toernooi in De Haan is India met een 15-tal spelers aanwezig. Verschillende van hen zoals onder meer Mukherjee halen een verrassend hoog niveau en zijn nog niet uitgespeeld op de Belgium Open. Manika Batra (WR 55) is de vaandeldraagster.
“Ik hou van België en ben tevreden van hier terug te zijn. Vorig jaar heb ik de kwartfinale gehaald in het enkelspel, nu hoop ik verder te geraken.”
Jammer genoeg werd Batra al in de tweede ronde van het enkelspel uitgeschakeld door de Monegaskische Xiaoxin Yang. Morgen krijgt ze een herkansing in het dubbelspel.

Dabang Smashers
Het tafeltennis in India wint jaar na jaar aan populariteit. Buitenlandse spelers zoals Belgisch kampioen Cédric Nuytinck profiteren mee van dat succes. “Er wordt de laatste jaren sterk geïnvesteerd in tafeltennis”, vervolgt Batra. “Vroeger was het al hockey en cricket wat de klok sloeg. Nu is er toch een shift na onze goede resultaten op de verschillende internationale kampioenschappen. De Indische tafeltenniscompetitie, die superpopulair is bij ons, is ook een fantastische toevoeging. Dit seizoen heb ik met de Dabang Smashers de titel behaald. Het was geweldig en we waren een hecht team. Cédric Nuytinck was een van mijn ploegmaats en hij heeft het uitstekend gedaan. Hij is superpopulair in India, veel van mijn vriendinnen gaan zijn prestaties volgen op dit toernooi. Ik hoop voor hem dat hij dit jaar het toernooi kan winnen, maar er is nog een lange weg te gaan.”