Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Kosolosky onderuit, Devos blijft in de winning mood

Op dag één kwamen met Olav Kosolosky en Laurens Devos twee toptalenten van de VTTL in actie. Kosolosky startte sterk, maar ging nipt onderuit tegen de Spanjaard Carlos Franco in de tweede voorronde. Devos wist die horde wel te nemen en neemt het morgen op tegen de onbekende Chinees Yu Liu, met als inzet een plaats op de hoofdtabel in het mannen enkelspel op de Belgium Open. Onze Waalse vrienden presteerden ook sterk. Er waren logische zeges voor Allegro en Swartenbrouckx. De jonge Nicolas Degros verzorgde vooral het spektakel. Morgen gaat in De Haan ook het dubbelspel van start.

Geschreven door Ivan Crabbe

Laurens Devos (18) kroonde zich zaterdag tot wereldkampioen in de klasse 9. Zondag reisde hij al terug naar België om vandaag fris en monter aan de tafel te verschijnen. De eerste horde, de Pool Kamil Dziadek, nam de Antwerpenaar met brio. Daarna volgde de Oostenrijker David Serdaroglu in de tweede kwalificatieronde van het mannen enkelspel. Devos had het moeilijk en verloop nipt de eerste set. Hij herpakte zich wonderwel en haalde vlot de twee volgende sets binnen. Daarna liep het iets moeizamer, maar de paralympische kampioen wist op het juiste moment toe te slaan en uiteindelijk stond de 4-1-zege mooi op het bord. Morgen neemt Laurens het om 16u45 op tegen de Chinees Yu Liu. “Ik ben supertevreden dat ik mijn eerste twee wedstrijden heb gewonnen”, aldus Devos. “Na de vermoeiende reis uit Slovenië moest ik nog wat wennen aan de omstandigheden in de eerste wedstrijd. Ik was niet echt tevreden met mijn spelniveau, maar kon gelukkig wel nog winnen. De Oostenrijker Serdaroglu is een goede speler en mijn verwachtingen waren voor de match niet echt hoog. Desondanks leverde ik deze keer wel een goede prestatie af. Ik bleef kalm in de beslissende momenten en kon zo de zege meegraaien. Mijn doel is om hier nu de hoofdtabel te halen, daarvoor zal ik wel voorbij een onbekende Chinees moeten.”

Herkansing bij U21
Olav Kosolosky (16) was drie jaar geleden de jongste deelnemer in De Haan. Bij de juniores liet hij op internationaal vlak al vlagen van zijn klasse zien. Nu is het tijd voor de bevestiging op het hoogste internationale toneel. De Amerikaan Seth Pech was de eerste tegenstander. In een mum van tijd werd hij door Kosolosky naar huis gestuurd. Carlos Franco uit Spanje bleek een ronde later een taaiere noot om te kraken. Het bleef op en neer gaan en logischerwijs mondde de wedstrijd uit in een belle. Al snel kwam Olav 0-5 achter, hij vocht nog terug maar de Spanjaard bleef kalm en haalde de wedstrijd binnen. Revanche in de U21? Morgen komen beide VTTL-toppers ook voor het eerst in actie in de U21 competitie en het dubbelspel, waarin ze een duo vormen.

Waals talent
David Comeliau en Nicolas Degros zijn de twee jonge talenten aan Waalse zijde die present tekenen voor de Belgium Open. Comeliau ging bij de U21 nipt onderuit tegen de Fransman Dorian Zheng en ook bij de seniores werd hij uitgeschakeld. Nicolas Degros kon wel met een zege openen in de U21. De Est van Meerdaal Maksim Vukha was het slachtoffer. Bij de seniores zorgde de Namenaar voor bizar matchverloop tegen de Spanjaard Vilchez. Na 3-0 in sets te zijn voor gekomen, liet hij z’n tegenstander helemaal terugkomen. Een belle moest de beslissing brengen. Daarin nam Degros meteen een knalstart en hij gaf z’n voorsprong niet meer af. Nog één match en de hoofdtabel is een feit. “Ik ben hier om ervaring op te doen”, zei Degros. “De wedstrijd kende een raar verloop. Ik zat goed in de wedstrijd, maar de Spanjaard veranderde z’n opslag en gaf me weinig kansen. In de belle moest ik om vertrouwen te tanken absoluut goed starten en dat lukte wonderwel. Ik ben supertevreden dat ik al twee wedstrijden heb gewonnen.”
Martin Allegro plaatste zich met gemak voor de laatste kwalificatieronde. Net als Gaëtan Swartenbrouckx en Florian Cnudde. Valentin Pieraert is uitgeschakeld.