Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Margo Degraef haalt hoofdtabel bij U21

De Belgische vrouwen hadden het moeilijk op de eerste dag van de Belgium Open (ITTF Challenger / 23-27 oktober). Margo Degraef kon bij de U21 wel openen met een overwinning. Natacha Koszulap en Lindsay Devos werden uitgeschakeld. Nathalie Marchetti (WR 144) komt morgen op de middag pas in actie tegen de Noorse Rebekka Carlsen (WR 407).

Geschreven door Ivan Crabbe

Lisa Lung (19) betreedt donderdag pas het toneel in De Haan. Haar voorbereiding is goed verlopen. “Ik heb op de Topsportschool in Leuven hard getraind voor dit toernooi”, aldus Lung, die vandaag aanwezig was in de sporthal om te trainen en haar vriendin Margo Degraef aan te moedigen. “Ik ga proberen me te tonen aan het thuispubliek. Als reekshoofd sta ik al op de hoofdtabel. Er zijn veel topspeelsters aanwezig, dus het wordt wel een heel zware klus. Ik hoop eerst en vooral op een goede loting. In het dubbelspel zie ik met Margo Degraef meer winstmogelijkheden.”

Twee Belgen op hoofdtabel
Margo Degraef, die dit schooljaar op Erasmus zit in Italië, had vandaag maar één wedstrijd af te haspelen. Ze speelde meteen voor een plaats op de hoofdtabel bij de U21. De Russische verdedigster Daria Shadrina (WR 531) was de tegenstandster. Degraef had wat moeite in set één, maar wist die toch nog met 12-10 binnen te halen. Het werd er niet makkelijker op, want de Russische bleef de ballen goed terugbrengen. In de vierde set was de muur van Shadrina ook moeizaam te slopen. Margo bleef echter rustig en kon met winst haar plaats op hoofdtabel verzekeren. Twee Belgische speelsters dus op de hoofdtabel bij de U21: Lisa Lung en Margo Degraef. Donderdagnamiddag komen ze in actie. Lindsay De Vos en Natacha Koszulap overleefden de kwalificaties niet. Nathalie Marchetti komt morgen pas in actie in het enkel- en dubbelspel.