Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nuytinck en Devos stranden in kwartfinale

Drie Belgische duo’s kwamen vandaag in actie in het dubbelspel. Robin Devos en Cédric Nuytinck haalden vorig jaar de finale. Wat konden ze dit jaar uitrichten?

Geschreven door Ivan Crabbe

Florent Lambiet en Martin Allegro waren voor het toernooi ingeschat als medaillekandidaten. Ze moesten het in de eerste ronde opnemen tegen de Zuid-Koreanen Jaehyun An en Cho Seungmin. Het begon allemaal zeer vlot voor het Waalse duo. Een 2-0-voorsprong in sets was snel een feit. In set drie kwam er een dipje. De Zuid-Koreanen roken bloed en dwongen een belle af. Daarin ging ze gewoon door op hun elan, 11-7. Een vroege exit dus voor het tweede reekshoofd. Olav Kosolosky en Laurens Devos hadden zich eerder verrassend naar de hoofdtabel geknokt. Hun toernooi was al geslaagd. Het ervaren Indische duo Shetty-Amalraj was een zware dobber. Onze VTTL-toppers wonnen de eerste set, maar kregen het daarna moeilijk. De Indiërs waren net iets slimmer en pakten een 3-1-zege.
Cédric Nuytinck en Robin Devos konden de eerste ronde wel overleven. Ze hadden het wel niet onder de markt met de Zweden Arvidsson en Ranefur. Na twee vlotte sets werd het nog even spannend, maar bij 10-9 in de vierde kon ons Belgisch duo uitmaken. Marcos Madrid (Mexico) en Marcelo Aguirre (Paraguay) waren de tegenstanders in de kwartfinale. Een haalbare kaart, maar ze toonden zich toch heel taai. De eerste set ging vlot naar ons Belgisch duo. Daarna werd het spannender, het Zuid-Amerikaanse koppel kroop stilletjes aan dichterbij. Na winst in set twee konden ze ook nipt de derde set meegraaien. De frustraties groeiden bij Nuytinck en Devos. Een comeback leek nochtans in de maak, de opening van set vier was bijzonder goed. Maar op het einde waren er weer te veel foutjes en ging de match naar Aguirre en Madrid. Doodzonde! Een dubbeltitel in België zal dus voor een andere keer zijn.

Morgen dubbelfinales
Lisa Lung en Margo Degraef traden vandaag ook aan in het dubbelspel. Ze moesten het opnemen tegen Dana Cechova (Tsjechië) en Britt Eerland (Nederland). De eerste set was meteen voor de Belgische meisjes. Daarna verloren ze de grip op de wedstrijd. Uiteindelijk werd het 3-1 voor Eerland en Cechova. Morgen worden de dubbelfinales bij de mannen en vrouwen afgewerkt. Om 14 uur zijn de vrouwen aan zet. Eén uur later is het de beurt aan de mannen.