Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nuytinck knokt zich naar halve finale

Alle ogen waren vandaag gericht op Cédric Nuytinck in het enkelspel. De Belgische kampioen haalde de avondsessie en knokte zich na een schitterende partij voorbij de Zuid-Koreaan Jaehyun An. “Het is ongelooflijk”, zei Nuytinck. “Voor het derde jaar op rij haal ik de laatste dag in De Haan.

Geschreven door Ivan Crabbe

De Aziaten domineren het gebeuren in De Haan. In het mannen enkelspel zijn de Duitser Qiu Dang en Cédric Nuytinck de enige overgebleven Europeanen. Darko Jorgic, een andere titelkandidaat, werd er vandaag na een thriller uitgespeeld door de Zuid-Koreaan Park. Nuytinck begon de dag met een 1/8ste finale tegen de Duitser Gerrit Engemann, de killer van Florent Lambiet. Al snel bleek dat de toverdrank van de Duitser uitgewerkt was. Onze Belgische kampioen stoomde moeiteloos door naar een 4-1-zege. De Zuid-Koreanen waren met drie in de kwartfinale. Jaehyun An (WR 136) mocht de degens kruisen met onze landgenoot. De wedstrijd was propaganda voor het tafeltennis. Laat ons even chauvinistisch zijn: het was tot nog toe de beste wedstrijd van het toernooi. Nuytinck startte sterk en liet met precieze slagen de Zuid-Koreaan geen kansen. Een mooie 3-1-voorsprong in sets stond op het scorebord. Stilletjes aan krikte An z’n niveau op. Hij haalde enkele keren verwoestend uit en knokte zich helemaal terug in de wedstrijd. Het werd een belle, we stevenden af op een nagelbijter. Mentaal is Nuytinck redelijk sterk. Vandaag kon hij die kwaliteit uitbuiten, maar zonder een topvorm was het hem ook niet gelukt. Drie matchpunten kwamen er voor onze landgenoot. Ze werden allemaal snel weggewerkt. Het zou toch niet waar zijn? Nee, toch niet. De Zuid-Koreaan ging in de fout na een lange rally en er was opnieuw een matchpunt. An miste zijn opslag! Een anticlimax, maar niet voor ons Belgen. “Wat een zenuwslopende match”, zei Nuytinck na afloop. “We hebben beide op een hoog niveau gespeeld. Ik kwam 3-1 voor in sets, maar liet hem dan terugkeren. Er was geen stress, want ik had het gevoel dat ik goed aan het spelen was. Mentaal was ik in de laatste set wat sterker. Het is leuk om voor het derde jaar op rij weer de laatste dag te halen in De Haan. Deze keer was het dubbelspel een ontgoocheling, maar misschien beter zo anders had ik dat morgen ook moeten doen.”

Jonge Japanner
Morgen kijkt Nuytinck om 12u30 de jonge Japanner Yukiya Uda in de ogen.
“Het wordt opnieuw knokken. Ik heb onlangs tegen hem gespeeld. Toen heb ik verloren, maar het was een heel spannende wedstrijd. Ik ga alles geven!”
Go Beast of Belgium!! Supporters zijn morgen welkom in Sporthal Haneveld in De Haan. De inkom is 5 euro.