Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

EK-kwalificatie fase 2

Dit weekend (5-7 mei) streden in Osijek (Kroatië) verschillende landenteams om zich te kwalificeren voor het EK in Zweden. Onze jonge Belgische damesploeg (Margo Degraef, Julie Van Hauwaert, Sara Devos en Lilou Massart) werd ingedeeld in een poule met Oostenrijk en Wales.

Vrijdag namen onze meisjes het op tegen groepsfavoriet Oostenrijk. Het werd een zware dobber. Lilou Massart maakte het Sofia Polcanova even moeilijk, maar uiteindelijk werd het toch een 1-3-nederlaag.
Margo Degraef gaf in de tweede wedstrijd alles, maar kon de foutenlast niet laag houden tegen Amelie Solja. 0-2: het was aan Sara Devos om de meubelen te redden in de derde wedstrijd. Dat leek te lukken na setwinst in de eerste set tegen Jia Liu. Maar in de volgende sets toonde de Oostenrijkse speelster zich toch een maatje te groot. Een zware 0-3-nederlaag, maar niet getreurd. Met een zege tegen Wales kon EK-deelname alsnog veiliggesteld worden.

Spanning tegen Wales
Het werd op zaterdag een bijzonder gelijkopgaande interland tegen Wales. Margo Degraef zorgde voor een snelle voorsprong, maar Anna Hursey hing de bordjes weer gelijk. Sara Devos toonde zich tegen Danielle Kelly mentaal ijzersterk. Na een 0-2-achterstand in sets vocht ze zich naar een belle. Daarin kon ze met 11-1 triomferen.
Een schitterende prestatie en een zeer belangrijk punt voor de ploeg. Weer was het Anna Hursey die Wales daarna op gelijke hoogte bracht. Lilou Massart kon de ontmoeting in het voordeel van de Belgen beslissen tegen Charlotte Carey. Kon de Waalse om met de druk? Jazeker! De hoger geklasseerde Carey had alle moeite met het agressieve spel van Lilou. Na een 1-1-tussenstand ging Massart op een nog hoger niveau acteren. Even later was de overwinning en de EK-kwalificatie een feit. Een klein feestje barstte los. Schitterend dat onze jonge ploeg zich in september zal mogen meten met andere toppers op het EK in Malmo. Go Belgium!!

Misschien interesseert dit u ook

 


LOGO SPORT VLAANDEREN