Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

EK U21 2023

Deze week gaan de Europese kampioenschappen U21 van start (5-9 april) in Sarajevo. Vier Belgen (Tom Closset, Nicolas Degros, Tim Giltia en Julie Van Hauwaert) nemen deel aan dit tornooi. We houden u op deze pagina op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

Alle Belgen kwamen voor het eerst in actie op woensdag 5 april. In de eerste fase van het tornooi moest een top 2 plaats behaald worden in de poule om door te stoten naar fase 2. Bij de jongens slaagde geen enkele Belg hierin. Tom Closset kon 1 keer zegevieren en werd zo derde in zijn poule. Nicolas Degros speelde maar liefst 3 zevensetters, maar ook hij kon slechts 1 keer zegevieren. Ook voor hem werd het een derde plaats in de poule. Tim Giltia tenslotte kon geen enkele zege pakken en eindigde zo logischerwijze als vierde in zijn poule. In het dubbelspel speelde Tom Closset met de Sloveen Podobnik. En ook hier was het een korte ervaring. In de eerste ronde werd met 3-1 verloren. 

Van Hauwaert strandt in 1/8ste finale dubbelspel
Jammer genoeg ook geen beter nieuws bij de dames. Julie van Hauwaert streed voor ieder punt, maar moest ook telkens haar meerdere erkennen in de tegenstandster. Julie kon geen enkele wedstrijd winnen en eindigde zo ook als vierde in haar poule. In het dubbelspel gelukkig wel winst. Samen met Sara Tokic werd een 0-2-achterstand nog rechtgezet, dankzij een nipte 13-11 winst in de beslissende set. Zij kwamen in de volgende ronde uit tegen een duo uit Polen en streden dan voor een plaats in de kwartfinale. Jammer genoeg werd deze clash kansloos met 0-3 verloren door het Belgisch-Sloveense duo. Op naar de volgende uitdaging!

In het gemengd dubbelspel was er in de eerste ronde wel succes. Tom Closset (met Sara Tokic) en Julie van Hauwaert (met Kas van Oost) boekten in de eerste ronde een mooie zege. Zij streden donderdagavond voor een plekje bij de laatste 16. Hier bleek de tegenstander net iets te sterk te zijn. Einde verhaal in het gemengd dubbelspel voor de Belgen...

Speler(s): 
Tom Closset
Julie Van Hauwaert
Coach(es): 
Ferenc Karsai
Datum: 
woensdag, 5 april, 2023 tot zondag, 9 april, 2023
Plaats: 
Sarajevo

 


LOGO SPORT VLAANDEREN