Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Materiaal voor doelgroepen

Werkt uw club, vereniging of organisatie met doelgroepen zoals jonge beginners of recreatieve senioren? Laat u dan inspireren door de Vlaamse Tafeltennisliga. De federatie ging op zoek naar gepaste materialen die relevant zijn voor de oefeningen en spelletjes die worden aangereikt via ons platform voor doelgroepen: https://doelgroepen.vttl.be

Verschillende pakketten werden samengesteld door de federatie per doelgroep, zodat organisatoren hun hoofd niet hoeven te breken over het vinden van geschikt materiaal, niet te duur, maar toch kwalitatief en duurzaam voor uw recreatief aanbod. Een verloren investering van fout materiaal is zonde en daar wil de federatie een handje bij toesteken, samen met partner winkel Shop-Ping. Naast de pakketten kan je ook enkele relevante artikels apart aankopen.

Pakket Prins Pong voor beginners onder 9 jaar

Wat heeft een jonge beginnende tafeltennisser onder 9 jaar nodig? Een paletje met een kleiner handvat en rubbers die voldoende grip bieden op de bal en met voldoende controle om de eerste slagen te leren. Leuke diverse ballen om het aantrekkelijk te maken. Zachte ballen, waarmee de kinderen rollende spelen kunnen doen om zo het gevoel te ontdekken van balrotatie. Een spin trainer om verder te oefenen op balrotatie. Rubberen pads en badmintonshuttles als doelen om naar te spelen of om te leren balanceren op de palet, maar ook voor de verteworp en rughandworp die deel uitmaakt van de benjamin testbatterij. Diploma's die je kan uitreiken na het uitvoeren van een testbatterij of gewoon als belonging voor deelname aan trainingen. Een tweejarige licentie op het platform van de VTTL met een aanbod van oefeningen, spelletjes en een aangepast wedstrijdsysteem voor beginners of recreanten. Voor de spelers onder 9 jaar zijn de spelletjes aangepast aan hun fantasiewereld zoals bvb 'naar de winkel' of 'piraten van de zee'. Spelenderwijs leren staat centraal, met minder nadruk op techniek maar meer op plezier.

Prins Pong pakket bestellen (396,6 euro)

Pakket King Pong voor beginners vanaf 9 jaar en ouder

Vanaf 9 jaar en ouder heeft men geen nood meer aan een klein handvatje. Men is ook al wat sterker en daarom komem duurzamere paletjes meer van pas. Trainingsballetjes kan je best voldoende voorzien, omdat er wel af en toe eentje stuk gaat. Aankoap per grote doos is ook iets goedkoper. Zachte ballen, waarmee de kinderen rollende spelvormen kunnen doen om zo het gevoel te ontdekken van balrotatie. Een spin trainer om verder te oefenen op balrotatie. Rubberen pads en badmintonshuttles als doelen om naar te spelen of als vereenvoudiging van de vaardigheid balanceren en om naar elkaar te gooin als eerste stap in het aanleren van de vaardigheid rughand. Met een target zone kan men leren om gerichter te spelen. Diploma's die je kan uitreiken als beloning voor hun vorderingen (zie evaluatie op platform) of voor deelname aan trainingen. Een tweejarige licentie op het platform van de VTTL met een aanbod van oefeningen, spelletjes en een aangepast wedstrijdsysteem voor beginners of recreanten. Voor de spelers vanaf 9 jaar zijn er enerzijds vaardigheden en anderzijds spelletjes waarbij men stapsgewijs opbouwt naar het echte spel. Techniek en pliezer staan centraal.

King Pong pakket bestellen (359,2 euro)

Pakket Senior Pong voor senioren

Recreatieve senioren willen tafeltennis spelen om sportieve, sociale en gezondheidsredenen of gewoonweg voor het plezier. Maar ook is het fijn als zij tegelijk een beetje op hun slagen kunnen oefenen. Daarom werd in dit pakket een robot opgenomen waartegen geoefend kan worden in volle concentratie. Het is bewezen door onderzoek dat tafeltennis een heel gunstig effect heeft op de hersenen van senioren. Om nog niet te spreken over de gunstige effecten op het lichaam. Voor deze doelgroep voorzien we duurzame paletten die tegen een stootje kunnen en een doos trainingsballetjes. Ergonomische ballenverzamelaars maken van het rapen van ballen een lichte job. Een tweejarige licentie op het platform van de VTTL met een aanbod van oefeningen, spelletjes en een aangepast wedstrijdsysteem voor beginners of recreanten. Het onderdeel voor senioren is nog in verdere ontwikkeling.

Senior Pong Pakket bestellen (479 euro)

Extra's voor oefeningen en spelletjes

Deze artikelen kan je apart bestellen buiten pakket, omdat ze ook van pas komen in het aanbod op ons platform. Zo heb je bvb de verstelbare netten die je op gewone tafels kan bevestigen. Ideaal voor bedrijven of scholen of andere organisaties die niet over echte tafeltennistafels beschikken. Misschien beschik je al over hoepels of kegels en zoniet, kan je dat ook hier bij bestellen.

Netten bestellen (74,5 euro)
Hoepels bestellen (14,6 euro)
Kegels bestellen (26,4 euro)

Extra's voor opwarming

Idealiter begin je elke tafeltennisactiviteit met een opwarming, waarin o.a. voetenwerk en coördinatie worden geoefend terwijl de spieren zich klaar maken voor de activiteit. De federatie selecteerde enkele artikelen die ook worden gebruikt in de eigen trainingen. Of het nu over jongeren of senioren gaat, deze artikelen kan je voor iedereen gebruiken. Met de afbakeningen kan je diverse parcours maken voor verplaatsing of sprong oefeningen. Met de springtouwen zal je gegarandeerd het bloed laten stromen in de benen. Met de speedladders kan je coördindatieve oefeningen doen, zowel traag als snel.

Afbakeningen bestellen (25,4 euro)
Springtouwen bestellen (27,5 euro)
Speedladders bestellen (52,8 euro)

 


LOGO SPORT VLAANDEREN