Datum:
zondag, 15 december, 2019
Plaats:
TTC Hasselt - St.-Lambrechts-Herkstraat - 3500 - Hasselt

Op zondag 15 december namen 25 spelers deel aan het eerste criterium voor niet-geklasseerde spelers te hasselt. Ongeveer de helft van de spelers was aangesloten bij een federatie. Voor het andere deel was dit toernooi hun debuut tot de tafeltenniswereld.

Doordat alle deelnemers mooi op tijd waren, kon het toernooi stipt om 10u starten. De deelnemers werden verdeeld over vier poules van vijf heren en één poule van vijf dames. We zagen vele leuke wedtrijden. Sommige debutanten kon zelfs enkele competitiespelers verrassen. Opmerkelijker was echter de gemoedelijke sfeer gedurende het toernooi. Iedereen was erg sportief. Vaak werden er ook tips en tricks gedeeld om nog beter te worden in het spel.

Tegen de middag waren alle poules gespeeld en konden we beginnen aan de plaatsingrondes. Er werd besloten om niet met rechtstreekse uitschakeling te werken, maar om verder te spelen tot de eindpositie bepaald was. De eerste twee van de poules speelden voor plaats 1-8, nummers drie en vier gingen voor plaats 9-16 en de andere vochten voor de plaatsen 17-25. Ook de dames werden aan de tabel toegevoegd op basis van hun sterkte.

In de halve finales streden Glenn Vanvoorden (TTC Hasselt) tegen Guido Cooreman (TTK Runkst) en Patryk Mazur (Individueel) tegen Sargiolu Osman (RCTTA) voor een plek in de finale. Glenn won zijn wedstrijd en kon daardoor de kleuren van de thuisclub verdedigen. Hij moest het opnemen tegen de Pool Patryk die de maat nam van Osman. In een mooie finale was het uiteindelijk Patryk de sterkste. Naast Glenn (2de) werd het podium aangevuld met Osman die Guido versloeg om de derde plaats.

Daarnaast kreeg ook Francoise Meulemans een medaille in ontvangst, zij werd namelijk voor het 2de jaar op rij knap eerste bij de dames.

Stipt om 14u waren alle wedstrijden gespeeld. Nadien volgde een leuke prijzenuitreiking. We kunnen terugkijken op een geslaagde tweede editie. Opnieuw kregen we vele goede reacties van de deelnemers. Op naar volgend jaar waar we mikken we op 30 deelnemers!

Foto van het podium:

v.l.n.r.: Glenn Vanvoorden, Patryk Mazur, Sargiolu Osman en Francoise Meulemans.