Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Robin Devos

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Robin Devos

Hoe kijk je terug op dit jaar? 
Met gemengde gevoelens. Er waren een paar moeilijke periodes dit jaar waardoor het op tafeltennisvlak ook niet echt goed liep. Door het gebrek aan tornooien was het erg moeilijk om een ritme te vinden.

Wat waren vooraf jouw doelen? 
Die waren er een stuk minder dan andere jaren door de Covid-19 crisis. Er waren veel minder tornooien en er was steeds die onzekerheid. Gaat de competitie doorgaan of niet? Dat was moeilijk om mee om te gaan.  

Heb je de doelen behaald? 
De competitie is blijven doorgaan in de Duitse Bundesliga dus ik denk dat het doel bereikt is.

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk? 
Van Laurens Devos. Niet omdat het mijn broer is, hij moet zich dubbel bewijzen voor mij, maar omdat ik echt de mooie vooruitgang van hem zie. Hij is veel sterker geworden als speler, zowel op mentaal als fysiek vlak. Hij is een betere tafeltenniser geworden. 
Ik heb elke match van Tokyo live gezien en ik moet zeggen dat het zeker in de halve finale heel nipt was. Daar heeft hij echt zijn mentale kracht en vooruitgang getoond. Het is heel knap hoe hij met de druk om ging. Het is zeker niet evident om je titel als Paralympisch kampioen te verlengen.

“Niet omdat het mijn broer is, hij moet zich dubbel bewijzen voor mij.”

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Ik denk eigenlijk het hele jaar aangezien ik in de Duitse Bundesliga geen wedstrijd meer kon winnen. Dat heeft mijn zelfvertrouwen wel geraakt. 

“Ik kon geen wedstrijd winnen, dat heeft mijn zelfvertrouwen wel geraakt.”

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
Het moment dat ik eindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen in de Duitse Bundesliga kon winnen. Ik kon winnen tegen Szöcs en toen ben ik opnieuw vertrokken. De wedstrijden daarna tegen Duda en Mino kon ik ook winnend afsluiten. Het was toch een teken dat al het harde werk niet voor niets is geweest.

En naast de tafeltenniszaal? 
Het moment dat Laurens opnieuw Paralympisch kampioen werd natuurlijk. Dat was een leuk feestje. 

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen? 
Dit seizoen ben ik goed begonnen. In de Duitse competitie speel ik heel goed en ben ik over het algemeen goed aan het presteren. Hopelijk kan ik die trend verderzetten en doortrekken naar de internationale tornooien.

Wat mogen we je toewensen voor 2022? 
Ik denk op de eerste plaats een goede gezondheid gezien de omstandigheden. Ook hoop ik op goede resultaten doorheen het seizoen.

 

Bedankt Jan Van Ginkel voor de foto.