Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Top 12 nationale jeugd

Datum: 
zondag, 14 mei, 2023
Plaats: 
Centre sportif de Blocry, Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve

Zondag (14 mei) waren alle ogen gericht op Louvain-la-Neuve voor de Nationale Top 12 jeugd. Verschillende VTTL-toppers lieten zich opmerken. Temperance Tang, Ella Aelst, Sara Devos en Vitja Lutsenko konden de titel pakken.

Temperance Tang (C6) was de grote favoriete bij de preminiemen meisjes. Ze won al haar poulewedstrijden. Tegen Nore Putzeys (D6) liep het wel wat moeizamer. Nore speelde een uitstekende wedstrijd en verloor nipt met 3-1. Putzeys moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een zesde plaats. ‘Tempi’ die stoomde door. Er kwam in de finale geen clash met Ella Vermandel (D4). Zij verloor in de halve finale nipt van Chloe Decloux (D2). In de finale stond er weer geen maat op Temperance. Ze gaf in drie sets maar zes punten prijs. Een zeer knappe prestatie. Temperance is klaar voor een stap hogerop.

Goud voor Ella Aelst
Ook bij de miniemen meisjes leverde de VTTL een topper af: Ella Aelst (C0). Na de groepsfase bleek al dat zij of Nore Colla (C4) een grote kans op die titel ging maken. Colla en Aelst gingen ook in de halve finale vlot voorbij hun tegenstandster. De droomfinale was een feit. Nore maakt het de topfavoriete toch moeilijk. Maar Ella Aelst knokte zich naar een 2-0-voorsprong in sets. De derde set was voor Colla, maar een comeback kwam er niet. Ella Aelst kon uiteindelijk zegevieren: 3-1.
Ging de gouden triomftocht blijven duren bij de cadetten meisjes? Jammer genoeg niet. Lotte Nuyttens (B2) was bijzonder gemotiveerd voor dit tornooi. Na een sterke groepsfase moest ze nipt de duimen leggen voor de latere winnares Lilly Laffineur (B0). Ze mocht zich uiteindelijk nog troosten met brons. Vriendin Kathe De Meyer (B2) was ook een kanshebster op eremetaal. Na het tellen van de sets mocht ze toch door als tweede. Lessia Lewyckyj (B2) was de ongelukkige derde in die poule. Ze knokte zich wel nog naar een vijfde plaats, maar dat is natuurlijk een magere troost. Kathe De Meyer van haar kant liet zich meteen verrassen in de halve finale. Alicia Warrand (B6) zegevierde met 3-0.

Het werd een mooie strijd bij de juniores meisjes. Julie Van Hauwaert (A2) viel net uit de boot en moest het brons aan Lilou Massart (A5) laten. Sara Devos (A3) was in uitstekende doen en pakte vlot de eerste plaats in de poule. Vriendin Van Hauwaert moest er ook aan geloven in de halve finale. Eloise Duvivier (A16) was de laatste horde op weg naar glorie. Het werd nog een gelijkopgaande finale. De belle moest het hoogtepunt worden, maar het werd een droge 11-1 voor Sara. Gefeliciteerd Sara!

Glorie voor Vitja Lutsenko
Bij de jongens had de VTTL ook meerdere ijzers in het vuur. Bij de preminiemen waren de medailles voor de Walen. Jesse Van den Berk (E2) leverde met een vijfde plaats de beste Vlaamse prestatie. De Waalse dominantie was er ook bij de miniemen. Bryan Zhang had een kanshebber kunnen zijn, maar hij was niet in topvorm. De zevende plaats was het eindverdict voor hem. Josse Duthoy (C6) eindigde nog een plaatsje lager.
Voor Vitja Lutsenko en Matt Closset was het knokken in de poulefase bij de cadetten. Beide spelers konden de tweede plaats pakken. De halve finale kondigde zich zwaar aan. Vitja kon die overleven en na een mooie wedstrijd Charles Janssens (B2) uitschakelen. Voor Matt was de halve finale het eindstation. Kon Vitja de titel veroveren? Jazeker! In de finale was hij met 3-0 te sterk voor Maxime Degive (B2).
Jamie Eling (B6), een andere VTTL-speler, eindigde op de zesde plaats.

Bij de juniores jongens beloofde het ook een interessant tornooi te worden. Tom Closset (A17) was een van de favorieten en kon met een foutloos rapport de poulefase afsluiten. Tim Giltia (B0) was de sterke tegenstander in de halve finale. Het werd een bijzonder spannende partij. Closset moest alles geven en kon in de belle nipt zegevieren. Alessi Massart (A16) bevestigde wel zijn topvorm in de finale: 3-1. Jammer genoeg dus geen goud voor Tom.

In de bijlages kan u de volledige uitslag en de Youth Ranking terugvinden.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN