Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

VJC finalefase

Datum: 
zondag, 21 mei, 2023
Plaats: 
Sporthal KA Redingenhof, Redingenstraat 90, 3000 Leuven

Afgelopen zondag (21 mei) ging de finale fase van het Vlaams Jeugdcriterium 2022-2023 door in het Redingenhof (Leuven). De top acht van de rangschikking na drie fasen nam het tegen elkaar op. Bij de miniemen haalde topfavorieten Cato Verleye (C4) en Josse Duthoy (C6) de beker binnen. 

Janne Lambrechts (Hoeselt) was onstuitbaar bij de benjamin meisjes. Ze won al haar wedstrijden in Leuven. Voor de eindzege kwam ze net tekort. Die ging naar Nelle Depoortere (Meerdaal Leuven), die voor de eerste keer dit seizoen de fase niet kon winnen. Linde (2de) en Lotte (3de) Stevens van TRS Bilzen namen ook nog plaats op het podium.
Pim Vanharen (Hoeselt) triomfeerde bij de benjamin jongens. Door de afwezigheid van Aiden Cepeda Braekmans (Nodo) kon hij zelfs de eindzege nog pakken. Senne Cornelis (Nova) kon beslag leggen op de derde plaats in de eindstand.

Tweestrijd Broucke-Beerts
Marie Chapodze (Merelbeke) verkeerde in uitstekende vorm bij de preminiemen 1 meisjes. Ze won zondag al haar wedstrijden. Ella Vermandel (Meulebeke) kon de eindzege pakken in het criterium. Voor de derde plaats werd er hard gestreden. Die ging uiteindelijk naar Hannah Smets (Hoeselt). 
Bram Beerts (Meerdaal) zorgde voor een verrassing bij de preminiemen 1 jongens. Hij moest de vorige twee fases aan Obi Broucke laten, maar in Leuven kon hij zegevieren en ook de eindzege grijpen. Obi Broucke (Nova) eindigde met een gelijk aantal punten op de tweede plaats. Chen You-Yu (Meerdaal) werd derde in de eindstand. 
Temperance Tang (Smash Dolfijn) was opnieuw ijzersterk bij de preminiemen 2 meisjes. Wie mocht er met haar nog op het eindpodium verschijnen? De Hoeseltspeelsters Marjolein Smets (tweede) en Nore Putzeys (derde).
Joppe Moorkens (Gierle) was ditmaal aan het feest bij de preminiemen 2 jongens. De tweestrijd met Jesse Van den Berk (Hoeselt) woedde ook hevig in Leuven. Dankzij de overwinning in de finale ging Moorkens met de hoofdprijs lopen. Cas Depoortere (Meerdaal) werd nog derde in de eindklassering.

Oppermachtige Verleye
Bij de miniemen 1 meisjes was Cato Verleye (TTC Zandvoorde) oppermachtig. Ook in de laatste fase kon ze vlot de eerste plaats veroveren. Jill Dekens (Hoeselt) legde beslag op de tweede plaats in de eindstand. Voor de derde plaats was het nog een spannende strijd. Hannah Coene haalde het net voor Ilke Goethals, haar clubgenote bij Zandvoorde.
Ook bij de miniemen 1 jongens haalde de topfavoriet de beker binnen: Josse Duthoy (TTC Merelbeke). Aaron Decroos (TTC Zandvoorde) speelde enkele sterke tornooien, maar moest in de eindstand toch tevreden zijn met de tweede plaats. Het werd een Limburgs gevecht voor de derde plaats. Colin Van Ratingen (TTC Hoeselt) was nipt de betere. Thomas Braekers (TTC Bree) eindigde op de vierde plaats.

TTC Hoeselt beste club
In de clubstand hadden we na Leuven ook een eindrangschikking. TTC Hoeselt was de logische winnaar met 280 punten. TTC Zandvoorde (199 punten) en TTC Meerdaal Leuven (169 punten) vervolledigden het podium. De volledige uitslag van de laatste fase en de eindstand van het Vlaams Jeugdcriterium 2022-2023 kan u hieronder in de bijlage terugvinden. We bedanken alle deelnemers en organiserende clubs voor dit mooie seizoen van het Vlaams Jeugdcriterium. Op naar een nieuw seizoen!

Meer info: 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN