Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaamse week tegen Pesten

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten. We willen julllie graag oproepen om net zoals vorig jaar mee te doen aan deze week. Een pestvrije sport, daar gaan we samen met onze clubs & leden voor!

Op sociale media kunnen verschillende initiatieven gedeeld worden door de VTTL (Vlaamse Tafeltennisliga) te taggen en de hashtags #stipit en #hiertrekkenwijdelijntegenpesten kunnen daaraan verbonden worden. 

Een van de initiatieven is de Stip It-actie.

Concreet?
Zet 4 stippen op je hand en ga naast elkaar op één lijn staan. Reik elkaar de gestipte hand. Ziezo, nu heb je een stippenlijn!

Maak een video van die stippenlijn en verspreid die via sociale media met de tekst "Wij trekken de lijn tegen pesten" en #stipit en #hiertrekkenwijdelijntegenpesten. Post het zeker ook op www.stip-it.be

Er is ook het doeboek Time-Out tegen Pesten: 
Het doeboek 'Time-Out tegen Pesten' wil sportende kinderen helpen om te praten over pesten en om te reageren wanneer ze pestgedrag zien. Olympisch kampioene Nina Derwael en parkouratleet en Ketnetheld Nico Vanhole zijn de fiere TOP-coaches van het doeboek. Hun stripfiguren begeleiden de kinderen doorheen de oefeningen en tips. Het doeboek is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar en ontving het WAT WAT label, een kwaliteitslabel voor informatieproducten voor kinderen en jongeren. Het toont dat de info betrouwbaar is en op maat van jongeren is gemaakt.

Je kan het doeboek hier bestellen

Meer informatie over het thema pesten en de Vlaamse Week tegen Pesten kan je hieronder terugvinden.