Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WK para Granada 2022

Van 6-12 november vindt in Granada (Spanje) het WK paratafeltennis plaats. Voor België komen de volgende spelers in actie: Bart Brands (klasse 5), Ben Despineux (klasse 7), Marc Ledoux (klasse 8), Laurens Devos (klasse 9) en Florian Van Acker (klasse 11). Laurens Devos en Florian Van Acker verdedigen in Spanje hun titel van 2018. Op deze pagina kan u de belangrijkste resultaten terugvinden.

Enkelspel

Ben Ashok Despineux (klasse 7) kon in het enkelspel zijn goede vorm niet doortrekken. Hij verloor dinsdag met 3-1 van de Braziliaan Israel Stroh in de 1/32ste finales. Ook voor Bart Brands (klasse 5) zat het toernooi er meteen op. De Antwerpenaar verloor jammer genoeg nipt met 3-0 van de Serviër Mitar Palikuca. Op naar de volgende uitdaging voor Ben en Bart. Jullie blijven toppers!!

Laurens Devos kende in de kwartfinale geen moeite met Ander Cepas (Spanje). Het werd een droge 3-0-overwinning. In de halve finale wachtte zijn eeuwige rivaal Ma Lin. De Australiër begon sterk aan de wedstrijd en kon met het nodige geluk de eerste set winnen. Devos was niet aangeslagen en bleef kalm. In de volgende drie sets toonde hij zijn superioriteit en kon hij doorstoten naar de finale. Zilver is dus al een zekerheid, maar Laurens gaat natuurlijk voor goud. De Brit Joshua Stacey is de tegenstander in de finale, deze is om 20u45 live te volgen op tafel 1. Go Laurens!!

Nieuwe wereldtitel
Laurens Devos was torenhoog favoriet voor de finale. Hij toonde meteen z'n klasse en speelde razendsnel een 2-0-voorsprong in sets bij mekaar. Het leek een walk-over te gaan worden tegen de Brit Joshua Stacey. Maar Stacey liet toch nog z'n tanden zien en kon in set drie een matchpunt wegwerken en alsnog nipt de set winnen. Uitstel van executie? Jawel, Laurens was weer helemaal losgeslagen in de volgende set en stoomde door naar een nieuwe wereldtitel. Wat een kampioen, die ondertussen een fameus palmares bij mekaar aan het spelen is bij de mindervaliden. Een derde paralympische titel in Parijs wenkt.

Brons voor Van Acker
Minder euforie was er op dit WK bij Florian Van Acker. Met veel ambities was hij aan het tornooi gestart. Alles liep vlot tot de halve finale, maar daar botste onze landgenoot op de Zuid-Koreaan Gi Chang Kim. Een felbevochten 3-1-nederlaag was het harde verdict. De ontgoocheling was groot bij Florian, hij was voor meer naar Spanje gekomen dan brons.
Marc Ledoux was ook actief in het enkelspel. Hij ging er jammer genoeg al uit in de 1/8ste finale.

Dubbelspel

Laurens Devos en Ben Despineux zijn in een uitstekende doen in de klasse 18 van het dubbelspel. Na enkele knappe zeges speelden ze vandaag (maandag) om 11u30 de halve finale tegen de Oekraïners Lev Kats en Ivan Mai, tevens het eerste reekshoofd. De start van onze landgenoten was super. In geen tijd liepen ze uit naar een 2-0-voorsprong in sets. De finale was in zicht, maar de Oekraïners gaven zich niet gewonnen. Ze vochten terug en haalden de derde set binnen. In de vierde set namen Laurens en Ben weer de bovenhand. Er waren matchpunten, maar die werden niet benut en Kats en Mai gingen er alsnog met de set vandoor. Zeker een gemiste kans. De belle was opnieuw gelijkopgaand, maar enkele missers van ons duo zorgden voor een kloof, die niet meer gedicht. Jammer, Ben en Laurens gaan wel nog met een bronzen medaille naar huis.