Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Contender Nova Gorica 2022

Deze week vindt de WTT Contender plaats in Nova Gorica (31 oktober - 6 november). Vier Belgen zullen er actief zijn: Cédric Nuytinck, Florent Lambiet, Adrien Rassenfosse en Martin Allegro. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

Enkelspel

Florent Lambiet ging in Slovenië al meteen onderuit in de eerste ronde van de kwalificaties. De Fransman Antoine Hachard toonde zich een maatje te groot. Hij mag het nu opnemen tegen Cédric Nuytinck in de tweede ronde.
De Belgische kampioen was nog niet goed wakker en verloor de eerste set met 11-1 tegen Hachard. Ook in de tweede set leek het fout te lopen, maar Nuytinck keerde na het wegwerken van meerdere setpunten miraculeus terug en won de set nog met 12-10. Cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd. Hachard leek niet aangeslagen en nam in de volgende set weer de betere start, maar Nuytinck ging erop en erover. De VTTL-speler kwam eindelijk onder stoom en kon rustig doorstomen naar matchwinst. De Algerijn Mehdi Bouloussa wachtte in de derde kwalificatieronde. Nuytinck had tegen de Algerijn deze keer geen moeite om in de wedstrijd te komen. Zijn spelniveau was heel hoog en hij kon de wedstrijd na drie sets al afsluiten. In de laatste kwalificatieronde moest hij het opnemen tegen de Duitse belofte Kay Stumper.

Duel met Fin Benedek
Het werd zoals verwacht een bijzonder spannende wedstrijd tegen Stumper. Nuytinck kon na enkele mooie rally's de bovenhand nemen en kwam 2-0 voor in sets. Met de rug tegen de muur vocht de Duitser terug en hij kon nog een belle afdwingen. Het leek een moeilijke zaak te worden, maar onze Belgische kampioen bleef ijzig kalm. Hij nam de voorsprong in de vijfde set, maar kon weinig afstand nemen. Stumper bleef hem bestoken met harde slagen, maar maakt af en toe wat foutjes. Nuytinck greep zijn kans en bij het tweede matchpunt zegevieren. Nuytinck staat op de hoofdtabel en dat is al een uitzonderlijke prestatie. Hij kan nu rustig toeleven naar de wedstrijd tegen Olah Benedek (WR 58), die morgen zal plaatsvinden. Onze Belgische kampioen verkeert in bloedvorm. Dat zagen we nog maar eens tegen Olah Benedek. Nuytinck gaf de Fin geen kans en stoomde vlot naar een 3-0-overwinning. De volgende horde is Lee Sangsu (Zuid-Korea).

Belle tegen Lee Sangsu
Opnieuw kwam er een beresterke start van Nuytinck. Na een mooie strijd kwam de Belgische kampioen zelfs 2-0 voor in sets. De voet ging dan even van het gaspedaal en Lee rook zijn kans. Hij kwam helemaal terug in de match en dwong zelfs nog een belle af. Paniek bij Nuytinck? Nee, helemaal niet. Hij bleef rustig en kwam zelfs 5-3 voor. Het leek nog goed te gaan komen, maar schudde de Zuid-Koreaan enkele prachtige slagen uit z'n mouw. De wedstrijd kantelde weer en Lee kon het momentum behouden en nipt de wedstrijd afmaken. Jammer voor Nuytinck, die wel mag terugblikken op een zeer mooi parcours. Dat zal binnenkort resulteren in een mooie verhoging op de wereldranglijst. Thumbs up voor Cé!!!

Adrien Rassenfosse speelde een sterke wedstrijd tegen Ricardo Walther (WR 74) in de tweede kwalificatieronde. Jammer genoeg moest hij na een epische strijd met 14-12 in de belle nog het onderspit delven. Martin Allegro kon wel doorstoten naar de derde ronde van de kwalificaties, daarin treft hij de Portugees Joao Monteiro. Allegro gaf alles, maar kwam toch wat tekort tegen de Portugees Monteiro. Uiteindelijk moest ook hij de aftocht blazen.

Dubbelspel

Cédric Nuytinck vormt in Slovenië een duo met Adrien Rassenfosse. In de eerste ronde van de kwalificaties moesten zij het opnemen tegen de Italianen Matteo Mutti en Daniele Pinto. Het werd een vlotte overwinning voor Rassenfosse en Nuytinck. Op naar de volgende! Dat zijn morgen de Polen Grela en Redzimski. Nuytinck en Rassenfosse namen opnieuw een sterke start en liepen 2-0 in sets uit. Grela en Redzimski konden nog een setje pakken, maar moesten daarna definitief plooien. Op naar de hoofdtabel!
De hoofdtabel is in dit geval de Round of 16, daar volgt er een clash met de Zuid-Koreanen Cho Daeseong en Lee Sangsu. Ons Belgisch duo kwam wel wat tekort tegen de Zuid-Koreanen en verloor kansloos met 3-0. Toch zit er muziek in dit duo. Allegro en Lambiet konden wel doorstoten naar de kwartfinale, maar daarin gingen ze onderuit tegen de Japanners Oikawa en Tanaka.

Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
maandag, 31 oktober, 2022 tot zondag, 6 november, 2022
Plaats: 
Novo Gorica