Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Contender Qatar 2023

Deze week vindt de WTT Contender plaats in Doha (15-21 januari). Er komen in Qatar drie belgen in actie: Cédric Nuytinck, Margo Degraef en Adrien Rassenfosse. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

Dubbelspel: Nuytinck-Rassenfosse haalt 1/8ste finale

Cédric Nuytinck en Adrien Rassenfosse waren vrij en kwamen in actie op de hoofdtabel. Ze namen het op tegen de Hongaren Nandor Ecseki en Adam Szudi. Meteen werd duidelijk dat het een spannende partij ging worden. De eerste set ging nipt naar de Belgen. Daarna knokte de Hongaren zich terug in de match. Even leek een 3-1-zege mogelijk, maar het draaide toch uit op een belle. Ecseki/Szudi nam meteen een 5-0-voorsprong en kon die vasthouden tot het einde. Het tornooi van ons Belgisch duo eindigt dus al in de 1/8ste finale.
Margo Degraef vormde in Qatar een team met Tatiana Kukulkova (Slovakije). Jammer genoeg gingen ze meteen al onderuit in de eerste wedstrijd van de kwalificaties.

Enkelspel: Belgen uitgeschakeld in kwalificaties

Cédric Nuytinck kwam in actie in de tweede ronde van de kwalificaties. Hij nam vlot afstand van Kwan Man Ho (Hong-Kong). De volgende horde bleek veel taaier met Tiago Apolonia. Onze Belgische kampioen probeerde wel, maar hij raakte nooit in de wedstrijd. De Portugees kon doorstoten na een 3-0-zege.
Voor Margo Degraef zat het enkeltornooi er al veel sneller op. De Antwerpse verloor nipt in haar openingsmatch tegen de Egyptische Marwa Alhodaby. Ook voor Adrien Rassenfosse duurde het enkeltornooi niet lang. Lubomir Jancarik (Tsjechië) was de boosdoener in de eerste ronde van de kwalificaties.

Speler(s): 
Margo Degraef
Cedric Nuytinck
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
zondag, 15 januari, 2023 tot zaterdag, 21 januari, 2023
Plaats: 
Doha

 


LOGO SPORT VLAANDEREN