Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Contender Slovenie 2021

Een plaats in de halve finale van het dubbelspel en 3 Belgen die zich konden plaatsen voor de hoofdtabel in het enkelspel. Een degelijk resultaat als we de wedstrijden achteraf analyseren.

"Ik mag zeer tevreden zijn over het behaalde niveau en hoop dit door te trekken.", klonk het bij Laurens Devos. Ook Olav Kosolosky mag trots terugblikken nadat hij Zhou Qihao, speler van de nationale ploeg van China, kon uitschakelen. "Ik ben blij met mijn overwinningen doorheen dit tornooi. Ik heb veel punten kunnen scoren met mijn opslag, maar ondervond een paar problemen met de ontvangst."

Voorbeschouwing:
Florent Lambiet, Robin Devos, Laurens Devos en Olav Kosolosky
moeten allen aan de bak in de kwalificaties. Er zijn nog slechts 8 plaatsen te verdienen voor plaatsing op de hoofdtabel. Dat wil dan ook zeggen dat er 4 kwalificatierondes overleefd moeten worden. 

Ook in het dubbelspel treden de Belgen aan. Voor de gelegenheid spelen Robin en Florent samen. Zij zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Olav en Laurens moeten de kwalificaties overleven.

Dag 1 - 1 november

Olav en Laurens moesten in principe al vroeg aan de bak in het dubbelspel. Eerste horde waren de Spanjaarden Vilchez-Franco. Maar de jonge Belgen dienden niet in actie te komen. Dankzij een forfait van de Spanjaarden stoten de Belgen door naar de tweede en laatste kwalificatieronde. Woensdag nemen ze het daarin op tegen de Zwitsers Weber-Osiro.

Alleen Olav diende een eerste kwalificatieronde te spelen. Florent, Robin en Laurens waren vrij in de eerste ronde. Tegen de Italiaan Carlo Rossi werd gestreden voor ieder punt. Het werd uiteindelijk een vijfsetter waarbij Olav aan het langste eind trok. Een mooie zege van Olav die het zo in de volgende ronde op dinsdag mag opnemen tegen de Chinees Zhou Qihao. 

Dag 2 - 2 november

Vandaag stonden alleen enkelwedstrijden op het programma voor de Belgen. In de namiddagsessie moest Olav het daarin opnemen tegen de Chinees Zhou Qihao, het nummer 113 van de wereld. Olav trok zich echter niets aan van de hogere status van de Chinees en speelde zijn eigen spel. Het resulteerde finaal in een prachtige 3-2 zege tegen de Chinees. Florent nam zoals verwacht vlotjes de maat van de Spanjaard Miguel Vilchez, terwijl ook Laurens vlotjes zijn wedstrijd won tegen de Luxemburger Eric Thillen. Robin had het moeilijk in zijn eerste wedstrijd. Nadat hij de eerste twee sets verloren had van de Oostenrijker Kolodziejczyk Maciej, vond hij echter wel het goede ritme en draaide hij de wedstrijd nog volledig om. Een knappe 3-2 zege na een mindere start. 

Tijdens de avondsessie komen de vier Belgen opnieuw in actie. Olav beet als eerste de spits af. Tegen de Italiaan Oyebode John had Olav continu de overhand. Een 3-1 zege werd dan ook al bij al vlot binnengehaald. Morgen speelt hij in de laatste kwalificatieronde voor een plek in de hoofdtabel tegen Ivor Ban. Niet veel later kon ook Robin Devos zich plaatsen voor de laatste kwalificatieronde. Tegen Chew Zhe Yu Clarence uit Singapore werd een knappe, maar vooral ook heel vlotte, 3-1 zege geboekt. En geen 2 zonder 3 moet Laurens gedacht hebben. Tegen de Engelsman David McBeath pakte hij ook een 3-1 zege. Een derde Belg in de laatste kwalificatieronde. Florent Lambiet moest voorbij de Chinees Liu Dingshuo om als vierde Belg door te gaan. Het werd opnieuw 3-1, maar deze keer wel voor de tegenstander. De Chinees is zo ook direct de volgende tegenstander voor Robin Devos. Laurens moet voorbij de Wit-Rus Khanin Aleksandr. Wie van de drie Belgen stoot door naar de hoofdtabel? Volg het morgen opnieuw mee...

Dag 3 - 3 november - Laatste kwalificatieronde voor hoofdtabel

Kan Laurens Devos zich plaatsen voor de hoofdtabel tegen de Wit-Rus Aleksandr Khanin? Ja, zo blijkt. Laurens wint vlot met 3-0 tegen het nummer 153 van de wereld en plaatst zich voor de hoofdtabel. 
Robin Devos moet voorbij de Chinees Liu Dingshuo voor zijn plaats in de hoofdtabel. Helaas verliest hij met 0-3. De Chinees verslaat na Florent Lambiet dus ook Robin Devos. Het Belgische duo is individueel uitgeschakeld, maar komt morgen nog in actie in het heren dubbel. 
Blijft Olav Kosolosky op hoog niveau spelen? Hij komt uit tegen de Kroaat Ivor Ban. Na een erg turbulente wedstrijd kan hij met 3-2 winnen. 
Laurens Devos en Olav Kosolosky spelen in de tweede dubbelronde tegen de Zwitsers Lionel Weber en Pedro Osiro. Na een zwakke start stond het gelegenheidsduo direct 0-2 in het krijt, maar toen kantelde de wedstrijd. Laurens en Olav vonden het juiste spel en behaalde een knappe 3-2 overwinning.  

Laurens Devos en Olav Kosolosky hebben zich dus kunnen plaatsen voor de hoofdtabel in het enkelspel. In het dubbel zijn beide duo's L.Devos-Kosolosky en R.Devos-Lambiet geplaatst voor de hoofdtabel. Ook VTTL head-coach Bojan Tokic is geplaatst voor de hoofdtabel in het enkelspel. 

Dag 4 - 4 november - Round of 32 enkel, 8ste finales dubbel

Laurens Devos trof in de eerste ronde van de hoofdtabel Jingkun Liang (WR 12). In de eerste twee sets had Laurens geen antwoord op het spel van de Chinees. In set 3 kon hij lang gelijke tred houden, maar ook hierin trok Liang aan het langste eind. Een 0-3 nederlaag voor Laurens.
Olav Kosolosky trof in het enkelspel de Duitser Steffen Mengel (WR 144). Olav hield lang gelijke tred in de eerste twee sets, maar beide sets gingen naar de ervaren Duitser. De laatste set was hier minder spannend, waardoor ook Olav met 0-3 verloor. Beide jonge Belgen zijn zo uitgeschakeld in het enkelspel.
Bojan Tokic kwam uit tegen de Chinees Gaoyuan Lin (WR 7). Tegen alle verwachtingen in pakte hij nog de eerste set in het tornooi van zijn eigen land. Maar toen vond de Chinees het goede ritme en Bojan moest ook zijn meerdere erkennen. Een 1-3 nederlaag was dan ook de logische uitslag.
In het dubbelspel kwamen Laurens Devos en Olav Kosolosky 's morgens vroeg reeds als eerste in actie. Zij namen het op tegen het Wit-Russische duo Platanov-Khanin. Na een slechte start in de eerste set (3-7) pakte het jonge Belgische duo toch nog de set. Ook set 2 ging nipt naar de Belgen en toen ook set 3, deze keer heel vlotjes, door de jeugdige spelers binnen gehaald werd, was de 3-0 zege een feit. Een kwartfinale tegen het andere Belgische duo? Het kon...
Maar om een volledig Belgische kwartfinale te krijgen moesten Robin Devos en Florent Lambiet eerst nog voorbij het Indische duo Suravajjula-Chandra. De eerste set werd vlotjes binnen gehaald, maar een ander verhaal in set 2. De bordjes stonden terug in evenwicht. Toch lieten de Belgen zich niet uit het lood slaan en ze namen een nieuwe voorsprong na 3 sets. De Indiërs kwamen deze achterstand niet meer te boven en de Belgen stoomden door naar een 3-1 winst. Zo krijgen we een volledig Belgische kwartfinale in het dubbelspel. Wie zal het halen?

Dag 5 - 5 november - kwartfinale dubbel

Om 10.40 uur namen Robin Devos en Florent Lambiet het in een Belgische kwartfinale op tegen Laurens Devos en Olav Kosolosky. Het laatste duo trok aan het langste eind met een 3-0 overwinning. De eerste twee setten gingen erg vlot naar Devos-Kosolosky, maar de derde set werd razendspannend. De beslissende set werd binnengehaald met 18-16. Het duo Devos-Lambiet is uitgeschakeld in Slovenië. Devos-Kosolosky nemen het in de halve finales op tegen de Japanners Tanaka - Kizukuri. Komaan Laurens en Olav!

Dag 6 - 6 november - halve finale dubbel

Laurens Devos en Olav Kosolosky nemen het normaal op tegen het Japanse duo Tanaka-Kizukuri (WR 189). Helaas moeten Laurens en Olav forfait geven omwille van een blessure. Gisterenochtend tijdens de laatste set had het duo al last van een eventuele blessure. Nu moeten ze definitief forfait geven, jammer. 

Speler(s): 
Robin Devos
Olav Kosolosky
Laurens Devos
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
maandag, 1 november, 2021 tot zondag, 7 november, 2021
Plaats: 
Lasko